Gavà i Castelldefels

Un tren passa de llarg per Gavà i Castelldefels i són els mateixos viatgers els qui el fan aturar

Un descuit podria ser l'explicació de les peripècies que van viure els passatgers d'un comboi de Renfe. Segons publica el diari "El Punt", els viatgers d'un tren de rodalies van accionar el fre d'emergència després de veure com el conductor del comboi es passava les parades de Gavà i Castelldefels. El rotatiu explica que hi ha diverses versions sobre els fets i que els passatgers denuncien desinformació i sospiten algun tipus de negligència. Renfe atribueix els fets a un descuit del maquinista, a qui han obert un expedient informatiu, però assegura que no hi va haver cap perill.

Actualitzat
El tren, que cobria la línia C2 de rodalies, va sortir, com estava previst, de Granollers cap a dos quarts de vuit del matí en direcció Sant Vincenç de Calders. Tot el viatge va transcórrer amb normalitat fins que va passar de llarg les parades de Gavà i Castelldefels. Hi ha alguns combois d'aquesta via que no paren per aquest punts i és l'explicació que Renfe troba a l'incident: un descuit del conductor.

Segons el diari "El Punt", els passatgers, en veure que el maquinista no parava van decidir accionar el fre d'emergència. Després d'un quart d'hora sense rebre informació alguns van baixar a la via i van caminar fins que van trobar una obertura en la tanca de protecció. Segons la versió dels afectats que recull el rotatiu, mitja hora més tard el tren va reprendre el seu trajecte fins al Garraf. Allà van haver d'agafar un altre comboi per arribar a les seves destinacions.

"El Punt" recull les declaracions d'un dels afectats en què explica que en arribar a l'estació del Garraf li van informar que el centre de control havia trucat al maquinista i aquest no havia respost. Renfe ho nega i afirma que els sistemes que asseguren que el maquinista estigui conscient van funcionar i que en cap cas hi ha una negligència. Tot plegat ho atribueix a una confusió del conductor. La companyia assegura que van avisar el maquinista i li van ordenar que s'aturés al Garraf.
Anar al contingut