L'exterior de la mina on hi ha hagut l'ensorrament
L'exterior de la mina on hi ha hagut l'ensorrament
Barcelona

Un treballador de 42 anys mor i dos resulten ferits en un accident a la mina Pozo Salgueiro

La mina és a la localitat de Torre del Bierzo i és una de les més importants d'Espanya pel que fa al sector de la mineria de carbó

RedaccióActualitzat

Un treballador ha mort i dos més han resultat ferits en un accident aquesta tarda de dijous a la mina Pozo Salgueiro que es troba a Torre del Bierzo, a Lleó i que és propietat de l'empresa Unión Minera del Norte (Uminsa) de Victorino Alonso.

La víctima mortal té 42 anys i estava treballant juntament amb quatre companys més quan, per causes que encara es desconeixen, el sostre de quatre metres d'altura s'ha ensorrat. De seguida s'han activat els protocols per poder rescatar els treballadors que han quedat atrapats al pou. El miner mort ha estat rescatat amb vida, però ha mort pocs minuts després. Pel que fa als altres treballadors, dos han sortit caminant de la mina, mentre que els altres dos, de 32 i 46 anys, han patit diverses fractures de tíbia i peroné i ferides als turmells. Els dos han estat traslladats a l'Hospital del Bierzo (Lleó).

La mina del Pozo Salgueiro és una de les poques mines de carbó que encara estan actives al Bierzo Alto i una de les més importants d'Espanya.

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha enviat el seu condol a les famílies i companys del miner mort i ha desitjat una ràpida recuperació als altres dos miners ferits. 

Anar al contingut