Barcelona

Un tram de la platja de Barcelona és dirà Somorrostro, en record de l'antic barri de barraques

Barcelona recordarà els seus barris de barraques. L'alcalde de la capital catalana, Jordi Hereu, ha anunciat que en breu es recuperarà el nom de Somorrostro per a un tram de la platja de la Barceloneta, entre l'actual Hospital del Mar i el port Olímpic, on durant un segle hi va haver un important barri de barraques. Es tracta d'un reclamat homenatge a totes les persones que van viure en condicions molt dures en aquests nuclis. La seva experiència forma part de la història de Barcelona.

Actualitzat
Una altra de les mesures que posarà en marxa el consistori serà senyalitzar la ubicació dels barris de barraques del Somorrostro, Montjuïc, el Carmel i la Perona, així com altres ubicacions emblemàtiques del barraquisme, com el Camp de la Bota, Poblenou i Can Tunis, entre altres. Aquestes barriades van ocupar els espais on ara hi ha, per exemple, el Jardí Botànic, el port Olímpic, la Nova Icària o el Fòrum. La majoria van desaparèixer pels Jocs Olímpics.

L'Ajuntament de la capital catalana ha estat sensible a la iniciativa ciutadana que ha volgut homenatjar els habitants de les barraques, que van viure en condicions molt dures, que van lluitar per millorar-les i que van contribuir alhora al desenvolupament de la ciutat.

La setmana que ve, l'Ajuntament de Barcelona aprovarà que el tram de platja entre el carrer de la Marina i l'Hospital del Mar recuperi el nom de Somorrostro. La iniciativa compta amb el suport de 77 entitats socials i culturals, i més de 800 persones de diversos àmbits professionals.

Aquest reconeixement sorgeix, inicialment, del reportatge "Barraques. L'altra ciutat" del programa "30 minuts", que va recuperar una part oblidada de la història de Barcelona.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut