Un total de 17 candidatures diferents es presenten a les eleccions del 21D

A les eleccions del 21D s'han presentat 50 candidatures, 7 més que en les últimes eleccions del 2015

Felip GordilloActualitzat

Ja són oficials les llistes de candidatures que s'han presentat a les quatre demarcacions per les eleccions del 21D. Són 50 en total, 17 de diferents.

La xifra creix una mica respeste al 2015, quan sí que es va experimentar una concentració de les candidatures per l'augment de les coalicions i l'entrada en vigor de la llei que demana 5.000 avals per poder presentar candidatura. Fa dos anys hi va haver 43 candidatures en total, pràcticament la meitat que el 2012.

La llista de 50 candidatures encara es podria reduir. Ara s'obre un nou termini per analitzar-les, i alguna encara podria caure de la llista final.

Les 50 candidatures es reparteixen amb 16 a Barcelona, 11 a Lleida i Girona i 12 a Tarragona. A les conegudes per tothom de Junts per Catalunya, Esquerra, Ciutadans, PSC, Catalunya en Comú, PP i CUP se n'hi afegeixen altres d'històriques i algunes de curioses.

En aquestes eleccions desapareixen marques com Unió (103.000 vots el 27S), que s'incorpora com a "Units per avançar" a la llista del PSC, i el Partit Pirata (327 vots fa dos anys), que s'ha incorporat a la candidatura de la CUP. 

Es mantenen el Partit Animalista (PACMA), que va tenir 30.000 vots el 27S. També Recortes Cero-Els Verds, amb 14.500 vots fa dos anys.

Es presenten dues noves formacions a totes les circumscripcions: Diàleg RepublicàPer un món més just (amb una representació desigual: un candidat a Barcelona i Lleida i una llista més completa a Girona i Tarragona). 

Només Tarragona i Barcelona presenten alguna llista més. A Tarragona hi ha la llista de Ciudadanos Libres Unidos. A Barcelona es presenten també Democracia Nacional, el partit Família i Vida, la formació La Familia Paz y Libertad i Unidos y  Socialistas+por la democracia.

A Barcelona també és l'única demarcació on es presenta la llista de Germà Gordó, amb el nom de Convergents. La cap de llista és Teresa Maria Pitarch.

ARXIVAT A:
Procés catalàEleccions 21DArticle 155
Anar al contingut