Missouri

Un tornado deixa almenys 116 morts i devasta una ciutat de Missouri

El pas d'un tornado ha deixat almenys 116 víctimes mortals a la localitat nord-americana de Joplin, a l'estat de Missouri. Les autoritats calculen que entre una cinquena i una desena part de la ciutat ha quedat destruïda. Hi ha molts edificis malmesos i zones sense serveis bàsics. Els equips d'emergència treballen per mirar de trobar més persones que podrien haver quedat atrapades sota la runa. Aquest tornado és el més violent que s'ha produït als Estats Units en els últims 60 anys.

Actualitzat
El governador de Missouri, Jay Nixon, ha declarat l'estat d'emergència en aquest estat nord-americà i hi ha ordenat el desplegament de la Guàrdia Nacional després del pas d'un potent tornado que hauria deixat almenys 116 víctimes mortals a la ciutat de Joplin, que té uns 50.000 habitants. El president dels Estats Units, Barack Obama, ha dit que es facilitaria ajuda immediata als afectats

El director dels serveis d'emergència de Joplin, Keith Stammer, ha explicat que "l'àrea per on ha creuat el tornado és el centre de la ciutat i té una elevada densitat de població", de manera que la xifra de víctimes mortals podria augmentar. Els equips d'emergència busquen víctimes atrapades entre la runa i acompanyen els ferits a centres mèdics perquè els atenguin.

La força d'aquest fenomen meteorològic ha arrasat edificis sencers i n'ha malmès molts d'altres. L'hospital Saint John's està destruït i una escola de Secundària, també. Al comtat de Dale, a uns 110 quilòmetres de Joplin, els residents han trobat als seus jardins material de l'hospital devastat que ha arrossegat el vent.

Les destrosses causades per aquest tornado es comparen amb les de Tuscaloosa, a Alabama, on fa un mes van morir 30 persones. De fet, aquest any, la temporada de tornados ha estat una de les pitjors que es recorda a la història dels Estats Units, amb més de 350 morts i destrosses milionàries en infraestructures.

És el tornado més violent als Estats Units des de fa 60 anys. En aquestes imatges, captades per un videoaficionat, s'aprecia la potència d'aquesta tempesta sobre la localitat de Joplin, a l'estat de Missouri. El tornado ja ha causat almenys 89 morts i destrosses incalculables.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut