Virgínia

Un tiroteig a la Universitat de Virgínia causa almenys dos morts

Un home ha disparat trets al campus de la Universitat Tecnològica de Virgínia (Virgínia Tech.), als Estats Units. Segons ha avançat l'agència Reuters i ha confirmat la mateixa universitat hi ha hagut dos morts, un dels quals és un policia. L'agent ha aturat un cotxe en un control rutinari de trànsit en un aparcament del campus. En aquell moment, el conductor ha disparat mortalment a l'agent i hauria fugit. En un altre aparcament s'ha trobat un altre cos.

RedaccióActualitzat
La Universitat de Virgínia ha confirmat des de la seva pàgina web la mort d'almenys dues persones en un tiroteig que s'ha produït al seu campus. Els fets han passat a l'aparcament Colliseum, on hi havia un control rutinari de trànsit. Un agent de policia ha aturat el cotxe del sospitós i aquest ha obert foc, i li ha causat la mort.

Diversos testimonis asseguren que l'home ha fugit a peu en direcció a un altre aparcament de la zona de Duck Pond Drive. Allà s'ha trobat el cos d'una altra persona que també ha resultat morta en rebre trets.

A hores d'ara encara no s'ha pogut detenir el sospitós i la comunitat universitària es troba en estat d'alerta, tancada dins les habitacions i edificis del campus. La universitat també ha avisat els estudiants que els exàmens finals d'avaluació que havien de començar aquest divendres, no començaran fins dilluns vinent.

La primera notícia que ha difós el centre universitari tecnològic data de les 12.37 hora local (18.37 hora catalana) quan s'ha emès un avís perquè ningú sortís fora. A la pàgina web del centre es descriu el sospitós com un home blanc vestit amb uns pantalons de color gris i un jersei marró.

A banda del web oficial del campus també arriben informacions a través d'un diari estudiantil independent, segons es presenta al seu compte de Twitter. El "Collegiate Times" explica minut a minut el que es va sabent des de dins del campus i també ha pogut publicar una imatge en què apareixen dues persones davant la facultat d'Arts Escèniques. Segons aquest mitjà, una de les persones estaria amb les mans enlaire. Aquest diari publica més imatges al seu Flickr.

La notícia també ha tingut ràpidament ressò a la xarxa i Virgínia Tech s'ha convertit en "trending topic" mundial en qüestió de minuts. L'etiqueta #VaTech és un no parar de piulades.

Es dóna el cas que aquesta universitat ja va ser escenari d'una tragèdia el 16 d'abril del 2007, quan un estudiant va matar 33 persones en disparar indiscriminadament.




Anar al contingut