Taiwan

Un terratrèmol de magnitud 6,4 sacseja Taiwan i provoca almenys 23 morts

La xifra de víctimes és provisional perquè encara hi ha moltes persones atrapades sota la runa

RedaccióActualitzat

Un terratrèmol de magnitud 6,4 en l'escala de Richter ha sacsejat aquesta matinada el sud de Taiwan.

El sisme ha provocat l'ensorrament d'un edifici sencer de 17 plantes i centenars de persones hi han quedat atrapades. La xifra provisional de víctimes del terratrèmol és de 23 morts i una setantena de ferits. Hi ha encara més d'un centenar de persones desparegudes sota els edificis caiguts.

A la ciutat de Tainan s'han ensorrat 13 edificis més i els serveis d'emergència continuen el rescat de persones sota la runa.

El sisme s'ha registrat poc abans de les quatre de la matinada hora local, quan la majoria de la població dormia. Per aquesta raó es pensa que encara hi pot haver moltes persones atrapades sota la runa.

Els sismòlegs alerten que s'estan registrant nombroses rèpliques de magnitud superior a 5 en l'escala de Richter i temen que alguna rèplica pugui superar la magnitud 6.

El Ministeri de Defensa taiwanès ha mobilitzat més de 800 militars per col·laborar en les tasques de rescat de les víctimes. Hi ha més de 160.000 llars sense subministrament de llum i 40.000 sense aigua a Tainan.

El tren d'alta velocitat que recorre Taiwan de nord a sud ha interromput el servei a causa del sisme, en un dia en què es registren molts desplaçaments de persones per la celebració de l'any nou lunar.

La intensitat de la forta sacsejada ha recordat a molts habitants del centre i sud de l'illa al terratrèmol de magnitud 7,3 que el 21 de setembre de 1999 va causar més de 2.400 víctimes mortals.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut