Catalunya

Un terratrèmol de 3,2 graus afecta el Baix Llobregat i el Barcelonès

Alguns habitants del Baix Llobregat i Barcelonès han pogut sentir, cap a quarts de deu del matí, un moviment sísmic de 3,2 graus en l'escala de Richter. La sacsejada s'ha notat amb més força a Pallejà, Molins de Rei i Sant Feliu de Llobregat. Sembla que no ha provocat cap dany important, tot i que alguns testimonis asseguren que s'han mogut amb força alguns objectes del seu voltant.

Actualitzat
Ha estat un lleu moviment sísmic, però prou fort perquè nombroses persones l'hagin notat. Molts, sense saber, almenys en un principi, per què el terra tremolava. El terratrèmol, de 3,2 graus en l'escala de Richter, ha sorprès a les 9.20 del matí els habitants d'algunes poblacions del Baix Llobregat i el Barcelonès.

L'Institut Cartogràfic de Catalunya i l'Institut Geogràfic Nacional han confirmat que el sisme ha tingut l'epicentre a Cervelló, i que s'ha notat amb claredat a gairebé tota la comarca i, en especial, als municipis de Molins de Rei, Sant Feliu de Llobregat i Pallejà.

Tant els Bombers de la Generalitat com l'Institut Cartogràfic de Catalunya han rebut nombroses trucades en què s'advertia del moviment sísmic, però en cap cas no s'han produït danys. De fet, un terratrèmol d'aquesta magnitud difícilment pot provocar desperfectes.

L'Institut Cartogràfic ha tret importància al terratrèmol i l'ha emmarcat en els moviments sísmics que sovint passen a Catalunya, i que en la majoria de casos ni tan sols són percebuts.

Moltes persones han notat el sisme i ens han explicat la seva experiència.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut