Madrid

Un terç dels drogodependents comença a consumir abans dels 16 anys

El 34% de les persones drogoaddictes comencen a consumir abans dels 16 anys. Aquesta és una de les dades que més preocupen als autors de l'informe que ahir va presentar la Unió d'Associacions d'Atenció al Drogodependent. L'estudi, que ha analitzat l'expedient de més de 150.000 persones a tot Espanya, també indica que el perfil mitjà del drogoaddicte és el d'un jove amb estudis, que treballa i que consumeix fonamentalment cocaïna. L'informe també destaca que la meitat de les persones drogodependents són dones, una tendència que va clarament en augment. A més, l'estudi ressalta que gairebé la meitat dels drogoaddictes analitzats pateixen alguna malaltia que s'afegeix a la seva addicció, com la sida, l'hepatitis o alteracions psicològiques.

Actualitzat
L'addicció a les drogues comença cada vegada abans, segons alerta la Unió d'Associacions i Entitats d'Atenció als Drogodependents. Fa dos anys, un 18% dels drogodependents que acudien a un centre de desintoxicació per iniciar un tractament afirmaven haver començat a consumir droga abans dels 16 anys. Ara el percentatge quasi s'ha duplicat i ja arriben a un terç els drogodependents atesos en centres de desintoxicació.

Segons l'estudi presentat a Madrid pel president de les associacions i entitats de l'atenció als drogodependents, Luciano Poyato, la meitat de les persones que demanen tractament són dones, quan fa una dècada només representaven l'11%.

La majoria de pacients demanen un tractament de desintoxicació després d'un mínim de 6 anys de consum i quatre de cada 10 pacients tenen alguna malaltia relacionada amb el consum de drogues. Per exemple, un terç presenta hepatitis, un 23% té sida i un de cada tres, trastorns mentals.

Poyato ha insistit que tot i la informació sobre el consum de drogues que reben els ciutadans la percepció real del perill que comporten s'està relaxant.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut