Els menors de 30 anys i les dones, els més mal pagats
Els menors de 30 anys i les dones, els més mal pagats

Un terç dels assalariats de Barcelona són, com a molt, mileuristes

La proporció arriba al 64% en el cas dels menors de 30 anys, i és encara pitjor per a les dones

Actualitzat

Gairebé el 90% dels contractes fets a Catalunya durant el mes d'agost van ser de caràcter temporal. Els sindicats alerten que la precarització afecta les rendes més baixes, i un estudi de l'Ajuntament de Barcelona apunta en aquesta direcció. Molta de l'ocupació que s'està creant és precària o temporal, i aquest fenomen afecta, sobretot, les rendes més baixes. Això s'està traduint, també, en més desigualtat.

Aquesta és una de les conclusions de l'estudi fet públic aquest dilluns per l'Ajuntament de Barcelona, amb dades que arriben fins al 2015. Segons l'estudi, un terç de tots els assalariats (32,4%) són, com a màxim, mileuristes. Una proporció que arriba als dos terços (64,7%) quan parlem dels menors de trenta anys. A més, la proporció de dones que com a màxim són mileuristes és superior a la dels homes. Són dades del 2015.

Els salaris cauen per les rendes baixes

En termes reals, el salari mitjà va baixar un 6 i mig per cent entre el 2010 i el 2015. Però les rendes més baixes han vist com el salari va caure més que aquesta mitjana, fins a un 11,8%. Segons l'estudi, "és incontestable que la crisi ha afectat més alguns tipus d'ocupacions i alguns tipus de salaris: l'impacte ha estat superior en la banda baixa de la distribució."

Madrid, la més desigual

En termes salarials, Madrid és la ciutat de l'Estat amb més desigualtats, perquè els salaris alts són els que s'enfilen més amunt, mentre que Saragossa és la més equilibrada. Barcelona se situa en un punt intermedi.

ARXIVAT A:
Economia de butxaca
Anar al contingut