Palma

Un temporal de vent a les Balears causa un mort i un vessament de combustible d'una gavarra

Jornada complicada a les Balears pel fort temporal de vent que afecta les illes, un vent que puntualment pot arribar fins als 100 quilòmetres per hora. A causa de les males condicions meteorològiques, una persona ha mort a Sant Telm quan intentava recuperar la seva embarcació que anava a la deriva; a Eivissa una trentena de barques han quedat destrossades pels efectes del vent, i a Calvià s'ha activat el Pla Territorial d'Emergències pel vessament de combustible d'una gavarra que ha xocat contra unes roques. Les companyies Baleària i Iscomar han suspès alguns dels trajectes per mala mar.

Actualitzat
Un home ha mort a la localitat mallorquina de Sant Telm, a Andratx, quan intentava recuperar la seva embarcació, a la deriva per culpa del mal temps. L'home ha mort després de rebre un fort impacte de la barca al cap.

Mentrestant, a Calvià, s'ha activat el pla d'emergències davant el vessament de combustible d'una gavarra, que ha xocat contres les roques de Peguera. De moment no ha transcendit la quantitat de combustible que portava, però ja s'han instal·lat tanques de contenció i material absorbent per evitar que s'escampi. Els tres tripulants de la gavarra han sortit il·lesos de l'incident.

Pel que fa al port de Sant Antoni, a Eivissa, el temporal de mar ha destrossat una trentena d'embarcacions i ha desamarrat alguns iots, que han acabat a la deriva. El fort vent també ha complicat els viatges amb vaixell. Les companyies Baleària i Iscomar han suspès cinc dels trajectes entre les Balears i Dénia per mala mar. De fet, el port de Palma ha estat inoperatiu durant dues hores.
Anar al contingut