Tempesta a Corró d'Avall. Foto: Jordi Rodoreda.
Tempesta a Corró d'Avall. Foto: Jordi Rodoreda.

Un temporal de pluges curt però intens

Néstor GómezActualitzat

El temporal de pluges ha durat menys de 24 hores, però la seva forta intensitat ha fet córrer l'aigua per torrents i rieres amb algunes inundacions en zones baixes.

El registre més important de pluja és el de Baldomar, a la Noguera, amb 110 mm. Aquesta gran i intensa pluja es deu a un nucli de tempesta que es va quedar molt estàtic sobre aquesta zona. El caràcter tempestuós de la pluja fa que dins la mateixa comarca trobem registres molt dispars com els 47 l/m² de Camarasa, els 21 l/m² a Vilanova de Meià i els 4 l/m² d'Algerri.

Mapa de pluges registrades de dimecres i matinada de dijous.

 

Dimarts les pluges van començar a primera hora del dia sobre el mar. A mesura que va avançar el matí van tocar terra per les comarques de Tarragona i van descarregar aiguats intensos cap a l'Alt i Baix Camp. Al llarg del matí van créixer grans nuvolades i tempestes a la plana de Lleida, interior de Tarragona i sud de Barcelona. Les tempestes van viatjar cap a les comarques de Girona i la tarda va ser ben moguda a tot el país. Les darreres tempestes del dia van caure molt cap al tard al delta del Llobregat i es van endinsar cap al mar.

La Xarxa de Detecció de Descàrregues Elèctriques (XDDE) del Servei Meteorològic de Catalunya va detectar un total de 28.892 llamps durant tot el dia.

Anar al contingut