Detingut a Lleida un suposat jihadista

En el marc d'una operació de la Guàrdia Civil que continua oberta

Actualitzat

Una persona ha estat detinguda a Lleida aquest matí per la seva suposada relació amb el terrorisme jihadista. Concretament, se l'acusa d'autoadoctrinament jijhadista. Es tracta d'un jove de 25 anys, amb les sigles A.Z. i de nacionalitat pakistanesa, detingut en el marc d'una operació més àmplia de la Guàrdia Civil, realitzada sota la supervisió del Jutjat Central d'Instrucció Número 1 i la coordinación de la Fiscalia de l'Audiència Nacional. 

L'operació continua oberta. Al barri de Pardinyes de Lleida s'hi estan fent diversos registres que podrien durar tot el matí. Tampoc no es descarta que es facin més detencions.

 

Segons la Guàrdia Civil, el detingut avui formava part d'un grup extremadament radical integrat només per ell i tres germans, també pakistanesos, que es dedicava a difondre l'ideari jihadista, sobretot a través de les xarxes socials. El grup va ser desmantellat parcialment el 30 juny de l'any passat en el marc de l'operació Farina, i la documentació decomissada ha permès establir la relació entre A.Z. i els germans, que actualment són a la presó. 

Anar al contingut