Un supervivent del 17A: "No vull que m'impedeixi continuar vivint"

Mig any després de l'atemptat a la Rambla parlem amb un matrimoni víctima de l'atropellament i els mossos que el van socórrer

Roger RoviraActualitzat

Ja han passat sis mesos després de l'atropellament massiu a la Rambla de Barcelona. Molts dels afectats van ser estrangers que estaven a la ciutat. TV3 ha pogut parlar amb una de les víctimes d'aquell atemptat. Es tracta d'un matrimoni francès que --juntament amb els seus dos fills-- passava uns dies de vacances a Barcelona.

El Renaud i la Tania han acceptat ser entrevistats pel corresponsal de TV3 a París, Josep Capella.

El Renaud i la Tania expliquen que en el moment dels fets es trobaven al Pla de l'Ós de la Rambla, quan la furgoneta conduïda pel terrorista va entrar per la vorera des de plaça Catalunya per atropellar totes les persones que trobava. Anaven amb els seus fills petits, un d'ells un nadó; l'altre el portaven a coll.

"Tot va ser molt ràpid, sense temps de reaccionar; vaig perdre el nen dels braços."

"Vaig poder veure la meva dona estirada inconscient al terra de la Rambla, em vaig ensorrar. El cotxet del meu fill petit era sota la furgoneta. Va ser horrible."

Malferits, el Renaud i la Tania van ser arrossegats fins a un portal del carrer Sant Pau. Allà es van refugiar amb altres persones. El Renaud tenia diversos ossos trencats, el fèmur, la tíbia i el peroné, i també algunes costelles trencades que li impedien respirar amb normalitat.

Agents de la Unitat Aquàtica dels Mossos, que es van desplaçar fins allà per decisió pròpia, els van socórrer. Aquesta unitat dels Mossos està preparada amb instrumental sanitari per atendre mèdicament casos més greus. Ho explica David Rigat, caporal de la Unitat Aquàtica dels Mossos d'Esquadra:

"Nosaltres portem unes farmacioles molt completes amb collarets cervicals, equips d'oxigenoteràpia."

Rigat es va trobar el Renaud malferit:

"El Renaud tenia costelles fracturades, el fèmur, la tíbia, el peroné; insuficiència respiratòria."

El Renaud, la Tania i els seus dos fills van ser ingressats a l'Hospital Vall d'Hebron. Tots van evolucionar satisfactòriament. Encara, però, tenen seqüeles emocionals.

"És veritat que hi pensem constantment, per molts motius, fins al punt que encara no puc treballar."

La parella agraeix la feina dels serveis d'emergència i la solidaritat de la població:

"El tractament humà rebut va ser molt professional. Quan hi penso, és extraordinari la solidaritat que hi ha haver, la reacció excel·lent."

Ara, el Renaud està a l'espera d'una nova operació quirúrgica al genoll. Té clar que, tot i la mala experiència viscuda, tornarà a Barcelona.

"És veritat que m'agradaria tornar a Barcelona. El que no vull és que aquest esdeveniment horrible m'impedeixi continuar vivint."

ARXIVAT A:
Atemptats Barcelona Cambrils
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut