Estats Units

Un sud-coreà de 23 anys i estudiant de la universitat va ser l'autor de la massacre de Virgínia

A poc a poc es van sabent els detalls de la matança a la Universitat Politècnica de Virgínia. La policia ja té identificat l'agressor, es tracta de Cho Seung Hui, un sud-coreà de 23 anys que estudiava i s'allotjava al campus. El sagnant episodi ha provocat nombroses mostres de dolor, però també d'indignació contra la direcció del centre i la policia. Mentre estudiants i familiars preguen per les víctimes mortals, apareixen les primeres acusacions per la gestió d'aquesta crisi. Els testimonis asseguren que entre el primer tiroteig i el segon van passar dues hores sense que s'avisés que hi havia un home disparant i sense evacuar el centre.

Actualitzat

Tot va començar minuts després de les set del matí, quan un home armat va entrar a l'edifici dels dormitoris del recinte i va matar dues persones. Dues hores més tard, i mentre la policia investigava aquest incident, va començar el tiroteig més important a la facultat d'enginyeria. Aquí és on es van produir la majoria de les víctimes, fins a un total de 32 morts i desenes de ferits de diversa consideració. Posteriorment, l'agressor es va suïcidar.

Crítiques a l'actuació policial

Durant aquestes dues hores que van transcórrer entre el primer i el segon tiroteig no es va evacuar cap alumne ni se'ls va informar del que havia passat. No va ser fins gairebé les 9.30 quan es va començar a explicar la situació als alumnes, en la majoria de casos a través del correu eletrònic, i se'ls va demanar que es quedessin a les aules, apartats de les finestres.

Enmig de la commoció, molts estudiants i familiars de les víctimes han començat a criticar aquesta actuació de les autoritats del centre i de la policia. Asseguren que si s'hagués evacuat més ràpidament "es podrien haver salvat moltes vides". El director de la universitat respon que amb la poca informació de què es diposava es va fer tot el possible.

Identificat l'agressor

Mentrestant, la investigació avança i les autoritats policials intenten aclarir els dubtes que ha deixat el tiroteig més sagnant en un centre d'educació viscut mai a la història dels Estats Units. El president del centre havia avançat que l'agressor era un estudiant del centre d'origen asiàtic, i la policia ho ha confirmat més tard. Es tracta de Cho Seung Hui, un immigrant amb els papers en regla, de 23 anys. La policia no ha explicat quins motius van poder dur el jove a cometre l'atrocitat i tampoc ha confirmat si va actuar sol. El què sí que asseguren és que en tots dos escenaris es van trobar prou pistes com per assegurar que la mateixa arma va ser en un lloc i en un altre.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut