La boda reial

Un sopar de gala amb els convidats més selectes obre les celebracions del casament reial

El Palau del Pardo de Madrid ha estat l'escenari del sopar de gala que els reis han ofert a més de 350 convidats dels 1.600 que asisstiran a la boda del príncep Felip i Letizia Ortiz. L'àpat ha tingut lloc al Pati dels Borbons i ha estat servit per Juan Mari Arzak i Ferran Adrià. Aquest és l'únic acte de celebració previ a la boda, ja que els nuvis van decidir suspendre l'espectacle que l'Ajuntament de Madrid havia programat per dilluns passat a la plaça d'Oriente i dedicar els diners d'aquest acte al monument a les víctimes de l'11-M.

Actualitzat
La programació que envolta la boda reial s'està complint al minut. A partir d'un quart de vuit del vespre, les portes del Palau del Pardo es van obrir per rebre els convidats al sopar de gala previ a l'enllaç del príncep Felip i la seva promesa, Letizia Ortiz. Els amfitrions, els reis d'Espanya, van arribar a un quart de nou del vespre. La reina Sofia vestia de Pertegaz, el dissenyador del vestit de núvia de Letizia Ortiz. Els veritables protagonistes, però, han estat els nuvis, especialment la núvia. La futura princesa d'Astúries vestia un model de Lorenzo Caprile de color gris perla i les joies que portava eren de la comtessa de Barcelona, la mare del rei Joan Carles. El menú d'aquesta nit l'han preparat conjuntament Juan Mari Arzak i Ferran Adrià. Els dos prestigiosos cuiners van rebre l'encàrrec dels reis de preparar uns plats amb els quals els convidats es divertissin menjant. Les propostes d'Arzak i Adrià compten amb un aperitiu, que se serveix al Pati dels Àustries, on hi ha plats com piruletes de fastuc, crocant de blat de moro amb guacamole o farcells de calamar amb vinagreta de la seva pròpia tinta. Després d'aquest aperitiu va arribar el sopar, que es va celebrar al Pati dels Borbons. El menú està confeccionat per puntes d'espàrrecs blancs de Tudela amb trufes d'estiu i la seva sopa, rap amb favetes a la menta, ravioli de pernil ibèric i tomàquet i vinagre al xerès, i pit d'ànec amb escabetx lleuger amb vi i puré de llimona. Tot plegat, regat amb vins d'arreu d'Espanya. A l'hora de les postres, els convidats podran assaborir xocolata, coco i fruita seca. La reial ordre de Carles III per Letizia Ortiz En el capítol polític, l'executiu del govern central ha fet pública una declaració institucional ressaltant la importància de l'enllaç reial en tractar-se del casament del futur cap d'estat. El govern ha concedit a la futura princesa d'Astúries la reial ordre de Carles III. De fet, el mateix rei ha agraït a Zapatero la col·laboració de l'executiu en els preparatius.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut