El portal Sofrep.com revela que Rob O'Neill és l'home que va acabar amb la vida del líder d'Al-Qaeda. (Imatge: Sofrep.com)
El portal Sofrep.com revela que Rob O'Neill és l'home que va acabar amb la vida del líder d'Al-Qaeda. (Imatge: Sofrep.com)
Washington

Un soldat ja retirat, Rob O'Neill, és l'home que va matar Bin Laden

El nom de l'exsoldat s'ha fet públic dies abans que la cadena Fox News emeti un documental sobre el responsable de la mort del líder d'Al-Qaeda

RedaccióActualitzat

Rob O'Neill és l'home que va matar Bin Laden. Almenys això és el que afirma ell mateix al portal Sofrep.com sobre actualitat militar nord-americana. Segons aquest web, O'Neill, exmembre de la unitat de forces especials Navy Seal, va ser el responsable de posar fi a la vida del líder d'Al-Qaeda en l'operació militar secreta executada el maig del 2011 a Abbottabad, al Pakistan.

El portal ha revelat la identitat del soldat i s'ha avançat uns dies al documental que la cadena Fox News ha d'emetre sobre O'Neill, i que conté una entrevista en què ell mateix s'identifica com el tirador que va abatre el cap de la xarxa terrorista. Rob O'Neill va ser condecorat, es va retirar i actualment es dedica a fer conferències. El cap de la unitat de forces especials ja ha advertit que la divulgació d'informació classificada és una violació de la llei i que pot tenir conseqüències judicials.

En les memòries "No easy day" -"Un dia gens fàcil"-, un "navy seal" que va fer servir el pseudònim Mark Owen afirma haver estat un dels membres del comando que va obrir foc contra Bin Laden quan van irrompre a la seva residència.

Anar al contingut