Kabul

Un soldat espanyol mort i quatre de ferits per una explosió a l'oest de l'Afganistan

Un soldat espanyol ha mort i quatre han resultat ferits per una explosió quan feien una patrulla rutinària a la zona de Bakua, a prop de la localitat de Farah, a l'oest de l'Afganistan. El soldat mort és Jorge Arnaldo Hernández Seminario, un peruà destinat a la Brigada Paracaigudista (Bripac). Els militars, tots destinats a la base espanyola d'Herat, s'han vist involucrats en l'incident cinc minuts després d'un quart de cinc de la tarda, hora peninsular. Efectius espanyols investiguen ara si l'explosió l'ha causat una mina o qualsevol altre artefacte activat de forma controlada al pas del vehicle. Només se sap que no s'ha produït en combat.

Actualitzat

Els ferits en l'accident són també membres de la Bripac: el caporal primer José Antonio Murias Pillado, el caporal Rubén Sánchez López, i els soldats Carlos Iván Macías Morán i Javier Rubio Pellot. Els fets han succeït quan passaven vint minuts de les quatre de la tarda.

L'última vegada que militars espanyols van morir a l'Afganistan va ser el 16 d'agost de l'any passat, quan un helicòpter Cougar es va estavellar prop d'Herat. Els 17 homes que viatjaven a bord del vehicle van perdre la vida. Amb la mort del paracaigudista peruà, s'eleva a 18 el nombre de soldats procedents d'Espanya que han mort en aquest país. Actualment, Espanya manté a l'Afganistan un contingent militar de més de 700 efectius, més de la meitat d'ells a la base d'Herat, en el marc de la missió de l'OTAN.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut