Herat

Un soldat espanyol mort i cinc ferits lleus en un atemptat a prop d'Herat, a l'Afganistan

Un caporal del contingent espanyol desplegat a l'Afganistan ha mort i cinc soldats més han quedat ferits lleument en un atac que hi ha hagut a prop d'Herat, a l'oest del país, segons ha confirmat el Ministeri de Defensa. Sembla que el vehicle en què viatjaven els militars ha trepitjat un artefacte explosiu.

Actualitzat
Un militar del contingent espanyol ha resultat mort i cinc més han estat ferits greus en un atac comès a l'Afganistan. L'atac ha passat a prop d'Herat, on hi ha la base espanyola desplegada a l'Afganistan, quan el vehicle en què viatjaven els militars ha trepitjat un artefacte explosiu

Segons el Ministeri de Defensa, la víctima és un caporal que pertany al Regiment d'Infanteria lleugera Sòria 9. Aquesta acció ha passat just quan fa 8 anys de la invasió nord-americana a l'Afganistan, arran dels atemptats de l'11-S.

L'acció ha passat en ple debat sobre la presència de tropes estrangeres al país, arran de les peticions tant del president nord-americà, Barack Obama, com de l'OTAN per augmentar la seguretat de l'Afganistan. Espanya hi té actualment un miler de soldats desplegats.
Anar al contingut