Cambrils

Un sol agent dels Mossos va abatre quatre terroristes a Cambrils

Els va disparar quan els terroristes es dirigien cap a ell armats amb ganivets i cinturons d'explosius

RedaccióActualitzat

Ciutadania i autoritats coincideixen a elogiar la feina dels Mossos d'Esquadra des que dijous a primera hora de la tarda es va saber que una furgoneta havia atropellat més d'un centenar de persones a la Rambla de Barcelona.

Des de la primera atenció a les víctimes, la persecució dels autors dels atemptats i l'organització de l'evacuació de la zona afectada per l'acció terrorista fins a tancar les sortides de Barcelona en la denominada operació Gàbia, es van mobilitzar totes les unitats de mossos disponibles.

Aviat, la investigació va permetre relacionar l'atemptat de Barcelona amb l'explosió que hi havia hagut dimecres en un xalet d'Alcanar. Era el lloc on els terroristes preparaven un atemptat i manipulaven més d'un centenar de bombones de butà. L'explosió va fer accelerar els seus plans i actuar de forma "desesperada i rudimentària", segons va dir el major dels Mossos, Josep LluísTrapero.

Actuació heroica d'un agent a Cambrils

Agents de tot Catalunya estaven sobre la pista dels autors de l'atemptat a la Rambla quan una nova acció de terror va posar totes les alarmes sobre Cambrils.

Prop de la mitjanit, un Audi A3 amb cinc ocupants va xocar intencionadament contra un cotxe de mossos que feien tasques de seguretat ciutadana a la rotonda del Club Nàutic de Cambrils. Abans havien atropellat un grup de persones que caminaven pel passeig Marítim i havien causat ferides de gravetat a una dona que va morir divendres al matí a l'hospital Joan XXIII de Tarragona i ferides a sis persones més.

Els ocupants del cotxe van cridar "Al·là és gran" i van baixar del vehicle armats amb armes blanques i amb cinturons d'explosius, que després es va comprovar que eren simulats.

Un agent va aconseguir abatre quatre dels cinc ocupants del vehicle. Va actuar després que els atacants envestissin una companya seva en un control. Al cinquè terrorista, que va fugir en direcció a Salou, el van abatre després uns agents de mossos que patrullaven vestits de carrer.

L'agent, del qual els Mossos no volen donar dades per raons de seguretat, té onze d'anys d'experiència en el cos.

El major dels Mossos ha mostrat, des del primer moment, tot el seu suport a l'agent, perquè reconeix que "matar quatre persones, encara que siguis un professional, no és una cosa fàcil de digerir".

Anar al contingut