Herat

Un sergent espanyol mort i dos soldats més ferits en bolcar un tot terreny a l'Afganistan

Un sergent del contingent espanyol destinat a l'Afganistan ha mort aquest dissabte quan un vehicle tot terreny ha bolcat a la província de Badghis, en un accident en el qual han resultat ferits lleus dos soldats espanyols més. El mort és el sergent d'Infanteria Juan Antonio Abril Sánchez, de 31 anys, i els altres dos ferits en l'accident estan sent tractats a l'hospital espanyol de la base d'Herat. El quart ocupant del vehicle, per la seva banda, ha quedat il·lès, segons ha informat el Ministeri de Defensa. L'accident ha tingut lloc quan ha bolcat el vehicle Vamtac (vehicle d'alta mobilitat tàctic) amb què realitzaven una patrulla de reconeixement al districte de Qades, de la província de Bagdhis.

Actualitzat

Després de l’accident, s’ha evacuat els ferits en un helicòpter que els ha traslladat fins a l'hospital Role 2 que les tropes espanyoles tenen a la seva base d’Herat. Al centre mèdic, els metges no han pogut fer res per salvar la vida del sergent Abril, el cos del qual serà repatriat a Espanya per via aèria "tan aviat com sigui possible", segons el Ministeri de Defensa. Els altres ferits són lleus i estan sent atesos en el mateix hospital.

El sergent Juan Antonio Abril era natural de Saragossa, estava casat i destinat al regiment de Caçadors de Muntanya Amèrica 66 de Pamplona. Els ferits, pertanyents a la mateixa unitat que el sergent, són Juan Pablo Balarezo Delgado, de 23 anys i natural de Quito (Equador), i Jacobo del Cristo Pérez Salas, de 21 anys i nascut a Santa Cruz de Tenerife.

83 morts en la missió a l’Afganistan

La mort del sergent d'Infanteria eleva a 130 el nombre de baixes de les forces armades espanyoles en missions a l'exterior, 83 en el marc de la participació espanyola en la Força Internacional d'Assistència a la Seguretat (ISAF).

En xifres totals, Espanya ha registrat 130 baixes en missions internacionals de manteniment de la pau. L'Afganistan continua sent la missió amb més baixes de totes en les quals ha participat Espanya, amb un total de 83 morts inclosos els 62 militars de l'accident del "Iak-42" i els soldats Idoia Rodríguez Buján i Jorge Arnaldo Hernández Seminario, morts en atemptats terroristes.

Espanya manté a l'Afganistan un contingent militar de 690 efectius. La majoria dels soldats es concentren en la base d’Herat i en l'equip de reconstrucció provincial de Badghis.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut