El senador republicà Rand Paul intervé a la cambra
El senador republicà Rand Paul intervé a la cambra
Washington

Un senador republicà parla 13 hores seguides i ajorna l'elecció del director de la CIA

El senador republicà Rand Paul ha parlat durant 12 hores i 52 minuts per protestar contra els "drones", els avions no tripulats que impulsa el govern dels EUA.

RedaccióActualitzat
Als lectors aficionats a "El ala oeste de la Casa Blanca" potser els sonarà la història. A la cambra alta, un senador dels EUA del partit en minoria pren la paraula i parla i parla sense parar per impedir l'aprovació d'un projecte de llei o d'un nomenament. És una maniobra política coneguda com a filibusterisme: dilatar un debat per ajornar una votació.

Exactament això és el que ha fet el senador republicà Rand Paul, que ha parlat durant gairebé 13 hores, i ha aconseguit ajornar fins aquest vespre la votació definitiva de confirmació de John Brennan com a nou cap de la CIA. Paul ho ha fet per protestar contra la política d'avions no tripulats, els anomenats "drones", de la Casa Blanca, una mesura que Brennan ha supervisat, en la seva actual tasca d'assessor d'Obama en matèria de seguretat.

12 hores i 52 minuts és el temps exacte que es va prendre Paul, senador per Kentucky i conegut per ser un defensor a ultrança de les llibertats individuals per demanar una resposta a l'administració Obama sobre si aquests avions no tripulats poden acabar fent atacs contra ciutadans nord-americans que no han estat condemnats per un crim.

Però tot i parlar 13 hores, Rand Paul no ha superat el rècord, establert l'any 1957 per un senador demòcrata que va parlar durant 24 hores i 18 minuts.

Pel que fa a la votació del nou cap de la CIA, es farà finalment aquest dijous.
Anar al contingut