El sisme ha obligat a evacuar més de 27.000 persones
Japó

Un segon sisme al Japó provoca 26 morts i un miler de ferits

Aquest segon terratrèmol ha sigut més fort que el primer i ha arribat a una intensitat de 7,3 en l'escala de Richter

RedaccióActualitzat
Un segon terratrèmol al Japó ha provocat la mort d'almenys 26 persones i un milers de ferits, segons un balanç encara provisional. Entre els ferits hi ha gairebé 200 que tenen ferides greus. Les víctimes d'aquesta matinada s'afegeixen a la desena que va causar el terratrèmol que hi va haver dijous a la mateixa província de Kumamoto, a uns 900 quilòmetres de la capital nipona.

Aquest segon terratrèmol ha estat més potent que el primer, i ha arribat a una magnitud de 7,3 en l'escala de Richter. La majoria de les víctimes han quedat atrapades sota la runa de les seves vivendes.
 


Contràriament al sisme anterior, que només va afectar cases i edificacions antigues, ara s'han ensorrat construccions més modernes i de més envergadura. El terratrèmol també ha provocat esllavissades i incendis.

La sacsejada fins i tot ha reactivat lleument el volcà Aso, que ha registrat una petita erupció.

També s'han hagut d'evacuar més de 27.000 persones, que s'afegeixen a les 40.000 que ja van haver de marxar de casa seva amb el sisme de dijous. Hi ha prop de 200.000 persones que s'han quedat sense serveis bàsics com l'electricitat o l'aigua corrent.
 
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut