Barcelona

Un sector eclesiàstic crític amb la COPE insta a no marcar la casella de la renda de l'església

L'episcopat ha demanat als seus feligresos que mantinguin la creueta a la casella de l'església en la declaració d'aquest any. Però hi han aparegut veus discordants a la posició oficial: el Col·lectiu Església Plural ha demanat expressament que no es marqui la casella de la renda destinada a l'església. Volen donar un toc d'atenció a la jerarquia eclesiàstica per algunes de les seves actituds i, molt especialment, per la línia que segueix la cadena COPE.

Actualitzat
Els membres d'Església Plural, un sector de l'església de base i progressista, han decidit passar a l'acció per lluitar contra l'estil de comunicació de la cadena COPE. Consideren que aquesta emissora fomenta l'odi i la divisió i utilitza mentides i insults per aconseguir quota d'audiència. L'emissora és propietat de la Conferència Episcopal Espanyola i, per aquest motiu, ja fa uns mesos que van demanar als bisbes catalans que dimitissin dels seus càrrecs en aquesta organització si no aconseguien que hi hagués un canvi de to significatiu a la programació. Com que les coses continuen igual, ara, fan una crida als catòlics crítics amb aquesta qüestió perquè no marquin la casella de la renda que destina un 0,5% al manteniment de l'Església.

Segons Església Plural, l'important és que es vegi que una gran quantitat de catòlics no està d'acord amb el que la seva jerarquia està fent especialment amb el tema de la COPE. Pel col·lectiu, l'església cau en descrèdit davant de la societat vertiginosament. Els mateixos catòlics han de donar el toc d'alerta, sosté un dels membres, sobre moltes actituds que s'estan prenent institucionalment a l'església i que no tenen el suport de la base.

Des d'Església Plural es demana expressament que es marqui la casella d'assignació a fins socials perquè aquests diners van destinats a les entitats, algunes lligades a l'església, des d'on es fan les ajudes socials. A més, recorden que l'església no en surt perjudicada econòmicament perquè els acords vigents entre l'estat i el Vaticà en garanteixen el finançament.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut