Saint-Étienne-du-Rouvray

Un sacerdot mor degollat en la presa d'ostatges en una església de Normandia

Estat Islàmic ha reivindicat l'atac fet per dos terroristes que han mort abatuts per la policia a Saint-Étienne-du-Rouvray, prop de Rouen

RedaccióActualitzat

Nou atac d'Estat Islàmic a França, aquest cop amb presa d'ostatges. Dos homes armats amb ganivets han retingut durant una hora cinc persones en una església de la localitat francesa de Saint-Étienne-du-Rouvray, a la Normandia. Els ostatges eren un sacerdot, dues monges i dues fidels que assistien a la missa matinal. Estat Islàmic ha reivindicat l'atac. El fiscal antiterrorista s'ha fet càrrec de la investigació.

Durant el segrest, que ha començat poc abans de les deu del matí i ha acabat passades les onze, ha mort degollat un dels ostatges, el sacerdot. També haurien ferit dos ostatges més, un d'ells greument, que ja ha estat traslladat a l'hospital. Un portaveu d'Interior ha assegurat que el ferit està en estat crític després que també l'han intentat degollar.

Els atacants, per la seva banda, han estat abatuts per la policia, segons ha confirmat el mateix Ministeri de l'Interior. Prèviament, la policia ha anunciat que havien aconseguit neutralitzar-los. Aquesta tarda hi ha hagut la detenció d'una persona presumptament relacionada amb l'assalt.  

Els homes han cridat consignes d'Estat Islàmic -"Alahu akbar", Déu és el més gran- quan han entrat a l'església, segons ha explicat a la policia una monja que ha pogut escapar-se.

El president francès, François Hollande, que s'ha desplaçat fins a Saint-Étienne-du-Rouvray, ha confirmat que es tracta d'un acte de terrorisme islamista i que els dos segrestadors eren "terroristes que s'han proclamat membres d'Estat Islàmic". Hollande, que ha acusat els terroristes de fer un "assassinat covard", ha insistit que l'amenaça continua sent "molt elevada" i ha animat els francesos a fer front al terrorisme ja que França està davant d'"una guerra que s'ha de lliurar per tots els mitjans, però respectant les lleis".

Hollande s'ha reunit amb els familiars del sacerdot i la resta d'ostatges.

El Vaticà ha condemnat els fets, els quals ha qualificat d'acte de barbàrie, més cruel encara pel fet de tractar-se d'un lloc sant. El primer ministre francès, Manuel Valls, també ho considera un acte bàrbar i afirma que amb aquest acte s'ha atacat tot França i tots els catòlics.

Una de les dues monges segrestades ha explicat que els terroristes han obligat al sacerdot assassinat, Jacques Hamel, a agenollar-se i després han gravat el crim en vídeo.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut