Berlín

Un restaurant del nord d'Alemanya podria ajudar a aclarir l'origen del brot d'"E. coli"

Els experts en sanitat alemanys continuen resseguint totes les pistes per trobar l'origen de la infecció causada pel bacteri "Escherichia coli", és a dir, l'"E. coli", en la variant hemorràgica, que fins ara ha provocat la mort de 19 persones, 18 a Alemanya i una a Suècia, i més de 2.000 afectats. Segons les primeres investigacions, un restaurant ubicat al nord d'Alemanya, prop d'Hamburg, podria ajudar a aclarir l'origen del brot provocat pel bacteri, ja que 17 dels seus clients s'haurien posat malalts després de menjar-hi.

Actualitzat
Els experts han trobat la primera coincidència entre gran part dels afectats pel bacteri "E. coli" que ha causat l'anomenada "crisi dels cogombres": entre el 12 i el 14 de maig van menjar en un mateix restaurant de la ciutat de Lübeck, al nord d'Alemanya. En aquest establiment, un total de 17 persones es van posar malaltes després de menjar-hi, i una d'elles va morir.

Les autoritats sanitàries afirmen que aquest local no és responsable del brot, però n'estudien la cadena de proveïdors per intentar descobrir-ne el focus i obtenir dades que ajudin a aclarir com va entrar en circulació el bacteri, tal com ha declarat un microbiòleg de la Clínica Universitària de Lübeck, en el seu article al diari alemany "Lübecker Nachrichten".

Una altra possibilitat que cita la premsa alemanya són les celebracions que es van fer a principis de maig a Hamburg amb motiu de l'aniversari del port d'aquesta ciutat. Un milió i mig de persones van assistir a la festa i, una setmana més tard, apareixien els primers casos de diarrea amb sang a Hamburg.

Pèrdues milionàries

A Espanya, el govern continua fent balanç de les pèrdues milionàries que s'han registrat en el sector de l'agricultura espanyola d'ençà que va esclatar la crisi dels cogombres. L'acusació directa de les autoritats sanitàries alemanyes cap als cogombres procedents d'Andalusia ha provocat incomptables pèrdues en l'exportació de verdures. Per això, i per evitar que la situació es repeteixi, l'executiu espanyol ja ha anunciat que aquesta propera setmana demanaran a la Unió Europea que millori els protocols europeus en cas d'alerta sanitària, tot i que ha afegit que col·laborarà en la investigació amb Alemanya.

L'alarma provocada per la infecció de l'"E. coli" també ha afectat els mercats alemanys, que han vist baixar les vendes de fruites i verdures de forma significativa, i ha obligat a llençar gran quantitat del producte.

A l'espera de descobrir quin és l'origen del brot, els experts han apuntat que la nova soca de l'"E. coli" és resistent a vuit tipus d'antibiòtics.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut