Tarragona

Un restaurant de Tarragona dóna menjar de franc a cinquanta persones del barri de Bonavista

Bonavista és un barri tarragoní amb vida i història pròpies. I també un 40% d'atur. Els seus veïns col·laboren amb una iniciativa que va impulsar el restaurador Luis Cabrera després de veure com un amic seu buscava menjar entre les escombraries. Ara, part del seu restaurant és un menjador social.

RedaccióActualitzat
En Luis Cabrera és l'impulsor d'una iniciativa solidària al barri tarragoní de Bonavista, una zona amb vida i història pròpies. Tot va començar quan va veure com un amic seu buscava menjar entre les escombraries i "li va caure l'ànima a terra". Abans de res, ho va consultar amb la família. Després, va demanar a l'Institut Municipal de Serveis Socials (IMSS) una llista de les persones del barri en situació de pobresa. I finalment, mesos després, ha tirat endavant una aventura altruista amb la implicació d'alguns veïns. El Luíi va convertir una sala del seu restaurant, la Brasería Cabrera, en un menjador social que serveix àpats als més necessitats.

L'ajuda, que no està subvencionada, la reben, de moment, cinquanta persones del barri, que poden triar entre menjar al mateix restaurant o endur-se'l a casa. La iniciativa és de franc i funciona de dilluns a divendres. Els veïns hi col·laboren aportant aliments i alguns supermercats, sensibilitzats amb aquesta iniciativa solidària, ofereixen rebaixes en el preu d'alguns dels seus productes. L'onada s'ha expandit a dos bars més del barri, que han seguit la iniciativa i ara es preparen per donar berenars a un grup de nens.

El barri té un quaranta per cent d'atur i tots es coneixen, per això pensen que no poden quedar-se de braços plegats i ja s'estant organitzant per crear un banc d'aliments a base de donatius, però mai econòmics, sempre han de ser queviures.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut