L'elefant, símbol dels republicans (Foto: EFE)
L'elefant, símbol dels republicans (Foto: EFE)
Washington

Un republicà equipara tenir un fill fora del matrimoni amb una violació

Després del rebombori provocat pel congressista que va dir que una "violació real" rarament acaba en embaràs, ara un altre aspirant republicà al Senat ha desfermat polèmica comparant una agressió sexual amb tenir descendència sense estar casats.

RedaccióActualitzat
Després del rebombori provocat pel congressista que va dir que una "violació real" rarament acaba en embaràs, ara un altre aspirant republicà al Senat ha desfermat polèmica comparant un embaràs fruit d'una violació amb tenir descendència sense estar casats.

Tom Smith, candidat per Pensilvània, ha defensat que l'avortament hauria d'estar prohibit, sense excepcions. I a la pregunta de com se sentiria si la seva filla o néta estiguessin embarassades a causa d'una violació, ha contestat que ja havia viscut una situació similar quan una familiar va tenir un fill fora del matrimoni. "Posi's al lloc del pare, sí, vull dir que és similar", ha afirmat, segons ha recollit el digital The Huffington Post.

En el cas del congressista i també aspirant al Senat Todd Akin, la polèmica va venir perquè va assegurar que el cos de la dona tenia mecanismes per impedir l'embaràs en cas d'una "violació real". Akin va demanar perdó, però es va negar a dimitir, com li va demanar Mitt Romney.

Les declaracions han enterbolit l'inici de la convenció republicana que ha d'escollir Romney com a candidat a la presidència dels EUA.
Anar al contingut