Àlaba

Un regidor basc reconeix que va rebre 12.000 euros del PP, però diu que no sap d'on venien

Després que el seu nom va aparèixer en els papers de Bárcenas, el també portaveu del PP a les Juntes Generals d'Àlaba, Santiago Abascal, ha confirmat haver rebut els diners per reparar un comerç seu fa 14 anys.

RedaccióActualitzat
El regidor del PP a Amurrio i portaveu del PP a les Juntes Generals d'Àlaba, Santiago Abascal, ha confirmat haver rebut del PP 12.000 euros per reparar un comerç seu fa 14 anys, després que el seu nom va aparèixer en els papers de Bárcenas. Ara bé, ha assegurat que no sap d'on procedien els diners ni si figuraven en una comptabilitat o en una altra. És més, tampoc recorda si el pagament es va fer en efectiu ja que, de tot plegat, diu, "fa 14 anys".

Abascal ha confirmat que no és l'única persona a Euskadi que ha obtingut ajudes econòmiques del PP. Abascal ha assegurat que també es van donar diners a les viudes de víctimes de terrorisme com "apareix en alguns apunts", en referència als papers de l'extresorer del Partit Popular. En qualsevol cas, creu Mariano Rajoy quan va negar pagaments aliens a la compatibilitat del partit.

El portaveu alabès ha recordat que la seva botiga va ser atacada amb còctels molotov el febrer de 1999 i li van provocar danys valorats en més de 114.000 euros, a banda de les pèrdues que li van representar tenir el local tancat un temps. Com que el Consorci de Compensació d'Assegurances no li va cobrir el cost de la reparació, el regidor va recórrer al seu partit i a Madrid li van donar els diners. Una xifra elevada ja que es van haver de blindar tots els vidres de l'establiment.

Pel regidor popuar, aquestes donacions van ser "especials" entre els amenaçats al País Basc, perquè només el 1999 ell mateix, diu, va patir 17 casos de terrorisme de carrer. A banda de cremar el seu negoci i trencar-li les llunes del seu vehicle, va patir nombroses pintades amenaçant-lo al seu comerç i a tot al poble així com un intent d'atemptat per part d'ETA. Segons ha explicat, els etarres el van seguir i el tenien "controlat amb dates i horaris" concrets, però no van arribar a atemptar contra ell perquè la Guàrdia Civil va desarticular el comando que ho havia de fer.

Anar al contingut