Barcelona

Un record per als polítics a la presó i l'exili, en la cerimònia de la Flama del Canigó

Aquest any, la flama ha i viatjat a Brussel·les, Hamburg, Edimburg i Ginebra

RedaccióActualitzat

La Flama del Canigó ha arribat aquest migdia al Parlament. La cerimònia d'arribada de la flama ha tingut aquest any una càrrega simbòlica afegida: la flama s'ha transportat amb quinqués amb llaços grocs per demanar la llibertat dels líders independentistes i dels polítics empresonats.

La Flama ha arribat, com és tradició, de la mà d'Òmnium Cultural. Aquesta vegada, però, no ha estat el president de l'entitat qui l'ha entregat al president del Parlament, ja que Jordi Cuixart fa més de 8 mesos que és a la presó madrilenya de Soto del Real.

Des del Parlament, la Flama del Canigó es reparteix per totes les ciutats i pobles per encendre les fogueres de Sant Joan. Aquesta revetlla, la flama del Canigó també s'ha traslladat fins a Brussel·les, Hamburg, Edimburg i Ginebra, on hi ha els polítics que han marxat a l'exili.

A Hamburg, l'ha rebut Puigdemont:

I a Brussel·les, els exconsellers Comín, Serret i Puig:

 

El president del Parlament, Roger Torrent, ha dit en rebre la Flama que, en aquesta ocasió, representa més que mai la reivindicació de les llibertats nacionals i individuals:

"Avui més que mai, la Flama del Canigó, la Flama de Sant Joan, representa els anhels de llibertat, la reivindicació de llibertat. De la llibertat de tots i cadascun de nosaltres com a ciutadans, però també de les llibertats nacionals del país."

La tradició de baixar la flama des de la muntanya que li dona el nom i fer-la arribar a tots els municipis de parla catalana data del 1955. Des del restabliment del Parlament, l'any 1980, és costum que sigui el president de la cambra qui faci la rebuda oficial.

ARXIVAT A:
Roger TorrentGovern empresonat
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut