Mont-roig del Camp

Un ramader de Mont-roig cuida alguns dels cavalls abandonats arran de l'Operació Malaia

Una imatge que va impactar a tothom, relacionada amb l'operació anticorrupció a Marbella, va ser la dels cavalls famèlics abandonats a la mansió d'un dels detinguts, l'assessor urbanístic Juan Antonio Roca. El jutge instructor del cas va nomenar un administrador de la finca perquè es cuidés dels animals. Ara s'ha sabut que, des del mes passat, un ramader de Mont-roig del Camp se n'ha fet càrrec d'uns quants.

Actualitzat
Part dels cavalls sementals que van arribar a principis de desembre i que formen part del patrimoni intervingut a Juan Antonio Roca, s'estan en una finca de Mont-roig del Camp dedicada a la cria de cavalls de pura raça espanyola de capa negra. Van arribar amb una forta desnutrició i en un estat de salut bastant delicat. Fa uns mesos aquelles imatges mostraven l'estat de detenció en què es trobaven els animals. Tot i això, amb el pas de les setmanes, a poc a poc, els cavalls s'estan recuperant, tot i que encara no han agafat el pes i la talla que haurien de tenir.

Els 23 cavalls procedents de Marbella van ser escollits d'entre els prop de 90 intervinguts, i van ser comprats als gestors que ara porten el patrimoni de Juan Antonio Roca. En total, l'operació va costar prop de 600.000 euros. Els cavalls de pura raça espanyola de capa negra són difícils de trobar, i n'hi ha relativament pocs a tot el món. Per certificar que siguin de pura raça espanyola existeixen unes anàlisis veterinàries i genètiques molt estrictes per assegurar-ne la procedència i l'arbre geneaològic.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut