Santa Perpètua de Mogoda

Un primer recompte tomba el preacord a Panrico per un marge d'uns vint vots

Si més no, les xifres provisionals que ofereix CCOO van en aquest sentit. El no al preacord firmat per set dels tretze sindicats d'aquest conglomerat alimentici que dóna feina a 4.000 treballadors hauria guanyat per un marge "d'entre vint i trenta vots". Si es confirma la xifra, la direcció de Panrico haurà de decidir quin és el pròxim pas.

RedaccióActualitzat

Per molt poc marge de diferència, la plantilla de Panrico de tot l'estat hauria rebutjat la proposta de l'empresa d'acomiadar 745 treballadors i rebaixar el sou un 18 per cent als que es quedin. Aquest dissabte s'han fet els referèndums a les diferents plantes i, segons el recompte dels sindicats, el no s'hauria imposat al sí per només 20 o 30 vots. Ara la pilota està a la teulada de la direcció de Panrico, que haurà de decidir si compleix l'amenaça de presentar concurs de creditors, si aplica l'ERO unilateralment o si s'avé a negociar de nou.

És el segon intent fallit. Si més no, les xifres provisionals que ofereix CCOO anirien en aquest sentit. El no al preacord firmat per set dels tretze sindicats d'aquest conglomerat alimentici que dóna feina a 4.000 treballadors arreu de l'estat hauria guanyat per molt poc. Ara, la direció de Panrico haurà de decidir quin és el pròxim pas que fa.

Santa Perpètua diu que no

Els treballadors de la planta de Santa Perpètua de Mogoda han rebutjat el nou preacord que la companyia ha presentat per evitar el concurs de creditors. La votació que s'ha fet aquest matí ha tingut un resultat aclaparador: 234 en contra, 44 a favor i tres en blanc.

S'han registrat a la mateixa fàbrica vallesana 195 vots en contra, dos a favor i un vot en blanc. A aquests, s'ha d'afegir 42 vots a favor, 39, en contra i dos vots en blanc de treballadors de Santa Perpètua que han votat aquest dissabte en un centre diferent.

El comitè d'empresa de la planta, reunit amb l'Ajuntament i un mediador de la Generalitat, ja havia avançat que demanaria el vot negatiu. Fa uns dies, els mateixos treballadors ja havien rebutjat el pla presentat per l'empresa.

L'empresa amenaça de presentar un concurs de creditors si no es ratifica la proposta actual, que és semblant a l'anterior. Aquesta preveia l'acomiadament de 745 treballadors a tot l'estat en els pròxims quatre anys i una rebaixa salarial de fins al 18%, però augmentava la indemnització de 23 a 25 dies per any treballat.

Sis setmanes en vaga

Aquest matí s'ha fet una rifa d'obres d'artistes locals per recaptar fons per a la caixa de resistència. Aquests fons han de servir per ajudar aquelles famílies que s'han quedat sense ingressos a causa de la vaga. I és que els treballadors de Panrico fa sis setmanes que estan en vaga a la planta de Santa Perpètua de Mogoda.

 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut