Presentador virtual d'un canal de notícies xinès
Presentador virtual d'un canal de notícies xinès

Un presentador amb intel·ligència artificial s'estrena en un informatiu a la Xina

El seu aspecte físic està fet a partir de periodistes reals i els llavis es mouen en funció del que llegeix

Actualitzat

Un presentador de notícies virtual creat per intel·ligència artificial s'ha estrenat al capdavant d'un informatiu a la Xina i ho ha fet amb aquestes paraules:

"Hola! Soc un presentador amb intel·ligència artificial que llegeix en anglès. Avui és el meu primer dia a l'agència de notícies xinesa Xinhua."

L'han creat a partir d'imatges humanes i amb una veu sintetitzada. Té una capa facial base i parts animades de la boca que el converteixen en una mena de titella virtual.

Els seus creadors no han volgut explicar quina tecnologia hi ha al darrere, però sí que el seu aspecte físic està basat en periodistes reals i que els seus llavis es mouen en funció de les paraules que estigui llegint.

 

 

En realitat, de presentadors digitals de l'agència de notícies Xinhua n'hi ha dos: un parla en xinès i l'altre, en anglès. Cadascun pot "treballar" 24 hores al dia sense descans, amb la qual cosa l'empresa s'estalvia costos de producció de les notícies i millora l'eficiència.

Notícia relacionada: Un gos robot de companyia arrasa al Japó

Però la tecnologia té les seves limitacions, i tant les expressions com la veu resulten encara molt artificials. De tota manera, els seus creadors ja estan treballant per millorar aquests aspectes i que en un futur sembli totalment real.

De moment, però, els textos que llegeix continuen redactant-los periodistes humans.

 

 

La Xina és un dels països líders en investigació d'intel·ligència artificial i robòtica.

Notícia relacionada: Un robot ajudarà els pacients i els farà companyia en hospitals catalans

Alguns robots ja es fan servir en aquest país, per exemple, per tenir cura de persones, des de nens petits en escoles bressol fins a persones grans en residències de la tercera edat.

 

ARXIVAT A:
Ciència
Anar al contingut