Els Mossos difonen la foto del fugat
Els Mossos difonen la foto del fugat
Vilanova i la Geltrú

Un pres amb antecedents per crim s'escapa del jutjat de Vilanova i la Geltrú

Burla, emmanillat, tots els controls de seguretat de l'edifici dels jutjats de Vilanova

RedaccióActualitzat

Un pres a qui havien traslladat fins al jutjat de Vilanova i la Geltrú per ser jutjat s'ha escapat a la una del migdia. Encara no se sap com ha aconseguit burlar els agents dels Mossos d'Esquadra que el custodiaven.

 

El pres, que s'ha escapat amb les manilles posades, hauria aprofitat per fugir quan ha abandonat una sala de vistes després de comparèixer davant del jutge, al jutjat penal número tres de Vilanova. Després de la vista, el pres s'ha abraçat amb els altres cinc presos que també han estat jutjats, moment que ha aprofitat per escapolir-se del control policial.

Segons el Tribunal Superior de Justícia el pres s'hauria fugat en el moment que s'ha buidat la sala.

 

Segons s'ha pogut comprovar a les càmeres de seguretat del recinte, després de burlar els controls policials el pres ha abandonat, encara emmanillat, les dependències de l'edifici dels jutjats de Vilanova i la Geltrú, situats a la Ronda Ibèrica d'aquest municipi de la comarca del Garraf.

El deganat dels jutjats de Vilanova i la Geltrú havia advertit dues vegades de les carències de seguretat de l'edifici, la primera d'aquestes a l'any 2012 i l'última l'any passat, en considerar que els espais del recinte no estan prou aïllats.

 

Detingut amb antecedents greus

El jove fugit, que a Catalunya ha residit a Sant Boi de Llobregat i Cornellà de Llobregat, a Barcelona, es trobava actualment en presó preventiva a la presó Model de Barcelona, detingut per delictes greus. Té fins a 6 detencions acumulades per atemptats a agents de l'autoritat i robatoris amb força. Ara se'l jutjava per robatori de domicili amb intimidació, perpetrat per una banda organitzada en què suposadament estava involucrat. També té una causa pendent per temptativa d'assassinat, comesa el 2016.

Els Mossos d'Esquadra el consideren una persona perillosa i per això han activat un ampli dispositiu per capturar-lo amb un helicòpter que sobrevola la zona. També han tancat totes les carreteres del voltant. Els Mossos d'Esquadra han difós una foto del fugat i han demanat col·laboració ciutadana mentre continua la recerca.

 

El jove, Salaheddine C. de 24 anys i natural del Marroc, fa un metre vuitanta, pesa uns 90 quilos i va rapat. Duia pantalons foscos i samarreta de color gris fosc en el moment que s'ha escapat.

El fugitiu, que no té permís per residir a Espanya, tenia vigent una ordre d'expulsió al seu país d'origen, que no s'havia executat en estar encara obertes les investigacions judicials que tenia pendents.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut