Amsterdam

Un premi únic per a un amant de l'art: una nit al museu amb Rembrandt

És el premi del Rijksmuseum d'Amsterdam al visitant 10 milions

RedaccióActualitzat

Hi pot haver un premi millor per a un amant de l'art?

Stefan Kasper, de 33 anys, artista i professor de dibuix de secundària, feia cua amb els seus alumnes per entrar al Rijksmuseum d'Amsterdam quan de cop va començar a sonar la música.

Sorprès, es va trobar amb un comitè de recepció presidit pel mateix director del centre, Taco Dibbits. Era el visitant que feia 10 milions des de la reobertura, el 2013. Però el premi no era el ram de flors habitual. Era una nit al museu. Millor encara, a la sala de la "La ronda de nit" de Rembrandt.

La direcció es va encarregar de tornar els alumnes a casa. Ell es va quedar. Li van servir un sopar del xef Joris Bijdendijk, que té una estrella Michelin: gaspatxo i galta de vedella.

Després, li van parar un llit, amb una tauleta i una ampolla de xampany al costat.


I tota una nit per davant dedicada a admirar el quadre de Rembrandt.


"He dormit en un llit instal·lat a dos metres de "La ronda de nit", és màgic, encara no me'n sé avenir", deia Stefan Kasper l'endemà. I completament sol: "no hi havia guàrdies... o estaven molt ben amagats".

"He descobert personatges que no havia vist abans, prenien vida davant meu. És una experiència que em quedarà gravada per sempre més a la memòria."

Anar al contingut