Barcelona

Un pregó a ritme de rumba dóna el tret de sortida a unes festes de Gràcia més familiars

El músic de rumba catalana Antoni "Sicus" Carbonell, integrant de la banda Sabor de Gràcia, ha fet servir el pregó que ha donat el tret de sortida a les festes del barri per reivindicar més promoció i representació de la rumba a Barcelona. Unes 900 persones han seguit les paraules de "Sicus", que han pres forma de cançó, des de la plaça de la Vila de Gràcia. Aquest any les festes arriben amb un impuls de les activitats familiars en detriment dels actes nocturns. Els actes de dia prenen protagonisme als de la nit i arriben al 70% del programa, en un intent d'apropar la festa als veïns i a un públic més familiar. S'espera que un milió i mig de persones visitin el barri barceloní durant la setmana de festa major.

Actualitzat
L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu; el regidor de Gràcia, Guillem Espriu; el president del Consell Municipal del districte, Ricard Martínez, i el president de la Fundació Festa Major de Gràcia, Ricard Estruch, ha presidit des del balcó de la plaça de la Vila l'inici de la festa major. En el programa d'activitats, els actes de dia guanyen protagonisme als nocturns. Ricard Estruch creu que la festa major del barri "està fent un tomb per ser més propera als veïns i a un públic familiar i infantil: hem passat d'un 70% de la programació nocturna a un 70% de programació de matí i tarda".

Diumenge al migdia se sabrà quin carrer s'endú el premi del concurs de carrers guarnits. En total, setze vies del barri s'engalanaran durant tota la setmana: Berga, Bruniquer, Fraternitat, Joan Blanques de Baix, Joan Blanques de Dalt, La Perla, Llibertat, Mozart, Progrés, Tordera, Puigmartí, plaça Rovira i Trias, plaça Vila de Gràcia, placeta Sant Miquel, Providència i Verdi del Mig.

Lluita contra els llauners

En la croada del barri contra l'incivisme, aquest any s'engega una campanya per conscienciar la ciutadania contra els venedors de llaunes de cervesa. Aquest dissabte començarà la campanya "El civisme surt més barat, l'incivisme surt més car", que vol fomentar el civisme en l'oci nocturn i combatre la venda ambulant. Amb el lema "Gràcia/es pel teu civisme, l'incivisme no fa Gràcia", s'informarà als compradors de llaunes procedents de venedors ambulants il·legals de la necessitat i la importància de no fer-ho, ja que perjudica el sector de l'hostaleria.

Reforç del transport públic

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) habilitarà un dispositiu especial per a les festes consistent en el funcionament ininterromput del metro la nit de divendres (a més de, com la resta de l'any, la nit de dissabte) i un servei de bus llançadora que connectarà Gràcia amb la plaça Catalunya les nits que no hi hagi servei nocturn del metro. Les parades d'aquest autobús estaran ubicades al carrer Roger de Llúria (entre els carrers de Còrsega i Rosselló) i a la ronda Sant Pere.
DOCUMENTS RELACIONATS
Anar al contingut