El sistema de cordes per salvar la vida als esquirols a Tarragona està funcionant
El sistema de cordes per salvar la vida als esquirols a Tarragona està funcionant
Tarragona

Un pont de corda per evitar atropellaments d'esquirols

Una urbanització de Tarragona ha instal·lat cordes als arbres perquè els esquirols puguin creuar els carrers de manera segura

RedaccióActualitzat

L'acció de l'home, que ha construït carrers en urbanitzacions boscoses, ha fet que alguns animals com l'esquirol no es puguin desplaçar saltant d'un arbre a l'altre. Sovint ho fan per terra i les conseqüències són tràgiques. A la urbanització de La Móra-Tamarit de Tarragona s'han detectat els últims anys molts atropellaments d'esquirols i els veïns feia temps que demanaven una solució.

L'Ajuntament de Tarragona i l'Associació Mediambiental La Sínia han apostat per un mètode que funciona: una corda de fibra natural entre dos arbres que està salvant la vida dels esquirols.

L'esquirol passa per aquestes cordes i agafa el menjar que li han posat com a reclam. Des que s'han instal·lat, no s'han detectat més atropellaments i l'esquirol torna a ser l'amo del passeig que porta el seu nom.

Les cordes s'han instal·lat a dos carrers de la urbanització La Móra-Tamarit i se'n poden posar més en altres zones de la ciutat. També s'adverteix els conductors de la presència d'esquirols perquè moderin la velocitat.

♦ Un tren envesteix un grup de porcs senglars a Badalona

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut