L'acusat durant la vista (ACN)
L'acusat durant la vista (ACN)
Barcelona

Un policia nacional, jutjat per assetjament a les xarxes socials i abús de menors

Els demanava fotos nues o amb poca roba i els oferia regals i drogues per quedar amb elles i tenir relacions sexuals

Actualitzat

Un agent de la Policia Nacional, de 34 anys, s'enfronta a una petició de 24 anys de presó per diversos delictes de ciberassetjament sexual a 4 noies menors d'edat l'estiu del 2016.

L'home, que està en presó preventiva des de fa gairebé dos anys, hauria contactat amb les menors a través de la xarxa social d'Instagram, dient que era promotor de grups musicals i els oferia participar en videoclips. Per fer-ho, els demanava que li enviessin fotos, algunes de les quals mig despullades, i després s'oferia per quedar amb elles i mantenir-hi relacions sexuals, a canvi de regalar-los roba, mòbils, vacances o entrades a concerts, a més de droga.

El fiscal acusa el policia de 2 delictes de ciberassetjament a menors de 16 anys, un d'abús sexual amb accés carnal a menor de 16 anys, 2 d'engany a menors de 16 anys i un de tràfic de drogues. En total, demana 24 anys de presó i cinc anys més d'inhabilitació per treballar amb menors d'edat, així com prohibició de comunicació o aproximació a les menors de 5 a 15 anys, 10 anys de llibertat vigilada i 100 euros de multa.

Les víctimes

El 2016, de les quatre víctimes, dues tenien 15 anys, una acabava de fer-ne 16 i l'altra només 13. Aquest dimecres han declarat a l'Audiència de Barcelona dues de les menors, una per videoconferència i l'altra separada amb una mampara a la sala de vistes. Una tercera víctima no declararà perquè té un informe psicològic ho desaconsella i dilluns que ve ho farà la quarta víctima, que aquest dimecres no s'ha presentat. Dilluns també declararà l'acusat.

Les víctimes han declarat que l'home els va demanar fotos, a una d'elles del cul, però han assegurat que li van dir la seva edat. En canvi, han dit que ell els va demanar que esborressin les converses de whatsapp, i a una d'elles li va dir que tenia entre 22 i 24 anys i es va presentar amb un nom fals.

Una d'elles també ha explicat que l'home li va oferir marihuana i haixix a canvi de presentar-li "amigues potents per mantenir-hi relacions", i li va preguntar si li agradava la cocaïna. Quan va insistir per quedar amb ella, la noia el va bloquejar al telèfon mòbil perquè es va "acollonir" i li va fer "mal rotllo".

Testimonis

Durant la vista oral, un policia nacional ha declarat que van fer un seguiment de l'agent i el van veure sortir sol de l'edifici on vivia una de les menors amb qui havia contactat.

Per la seva banda, un mosso d'Esquadra ha explicat que l'agent era investigat des del gener del 2016 per uns altres fets, ja arxivats.

Una nena esperava l'autobús per anar a l'escola i l'agent es va identificar com a policia i li va oferir acompanyar-la en el seu cotxe. Tot i les reticències inicials, finalment, la nena va pujar, i l'home li va explicar que era promotor de discoteca i li va demanar fotos per whatsapp i tornar a quedar.

La mare de la nena va descobrir les converses i les va denunciar a la policia. Això va fer que li intervinguessin el telèfon mòbil i es van poder gravar nombroses converses amb les menors assetjades, converses que la defensa no nega.

Dos testimonis de la defensa, una exparella entre el 2013 i el 2015 i un amic propietari d'una discoteca, han assegurat que l'agent de policia era promotor musical, treballava en la seguretat de diversos locals nocturns i col·laborava buscant participants per a videoclips.

L'advocat de l'acusat ha dit que les converses gravades no suposen cap prova de càrrec contra el seu client.

ARXIVAT A:
MenorsDroguesAssetjament sexual Judicial
Anar al contingut