Lloc de l'atemptat (Foto: news.sky.com)
La víctima és un policia de 25 anys. (Foto: news.sky.com)
Omagh

Un policia mor en un atemptat amb cotxe bomba a Irlanda del Nord

Un policia de 25 anys ha resultat mort aquest dissabte a la tarda en l'explosió d'un cotxe bomba a la localitat d'Omagh, a Irlanda del Nord. L'atemptat, que no ha estat reivindicat i que s'ha perpetrat amb un artefacte explosiu adossat als baixos del vehicle, arriba només quatre dies després de la desactivació, sense provocar víctimes, d'un altre cotxe bomba a Derry. Tots els partits condemnen l'acció i coincideixen que el procés de pau no està en perill. Aquest és el segon policia assassinat des que el Servei Policial d'Irlanda del Nord va deixar de formar part de la Policia Reial d'Ulster, l'any 2001.

Actualitzat
L'atemptat ha provocat la condemna unànime tant de polítics d'Irlanda del Nord com de la República d'Irlanda.

El Sinn Féin assegura que els terroristes no faran retrocedir el procés de pau, i el ministre d'Exteriors i viceprimer ministre nord-irlandès, el laborista Eamon Gilmore, assegura que qui està al darrere d'aquesta violència "no té cap mandat i actua contra la voluntat democràtica del poble d'Irlanda del nord i del sud". El portaveu per Irlanda del Nord de l'oposició laborista en el Parlament britànic, Shaun Woodward, ha definit l'atac de "malvat, covard i repugnant.

Tot i l'atemptat, els analistes no posen en dubte el procés de pau, i més tenint en compte que a Irlanda continuen actius alguns grups armats -entre aquests, l'IRA Autèntic.

La branca oficial de l'IRA va anunciar el final de la lluita armada l'any 2005.




Anar al contingut