EUA

Un policia d'Ohio dispara a una nena negra d'11 anys per l'esquena amb una Taser

El manual del Departament de Policia de Cincinnati diu que es poden fer servir Taser contra nens menors de 7 anys, però només si hi ha perill

RedaccióActualitzat

Un agent de policia de Cincinnati, a l'estat nord-americà d'Ohio, va disparar a una nena afro-americana d'11 anys per l'esquena amb una Taser en sospitar que estava robant.

L'agent, Ken Brown, un policia negre de 55 anys, activa la càmera corporal després de disparar a la menor i la fa entrar a la botiga, on li diu que la seva actitud és el motiu pel qual no hi ha "aquestes botigues a la comunitat negra".

L'actuació de l'agent s'ha revisat i hauria incomplert diverses normes del protocol d'actuació: dur la càmera apagada abans d'actuar, no avisar la menor abans de disparar i fer comentaris racistes contra la menor.

 

La seva actuació ha generat indignació i polèmica

Un regidor de Cincinnati, Jeff Pastor, ho ha qualificat d'inacceptable.

"Com a pare, no em podia imaginar una situació en què fos acceptable fer servir una Taser contra una nena d'onze anys."

El cap de la policia de Cincinnati, Eliot Isaac, ha assegurat que revisaran la seva política en relació amb l'ús de la força contra menors.

"Ens preocupa molt que un dels nostres agents utilitzi la força contra un nen d'aquesta edat. Revisarem de manera minuciosa la nostra política en relació amb l'ús de la força contra els menors, així com la conveniència de les accions de l'agent."

En declaracions a NBC News, la nena va explicar que no va ser agressiva contra l'agent i que la Taser li va impactar contra l'esquena amb molt rapidesa.

"Em va tocar l'esquena amb molta rapidesa i després em vaig parar, vaig caure i em vaig posar a tremolar. No podia respirar", va dir. "És com si t'estiguessis morint, però estàs tremolant."

La mare de la nena diu que el que va fer la seva filla no va estar bé, però també condemna el que va fer l'agent.

"El que va fer ell va ser completament erroni. Qui ha d'aplicar les normes, primer s'ho ha de pensar."

Segons el manual d'actuació del Departament de Policia de Cincinnati, les Taser es poden fer servir contra nens menors de 7 anys. Però abans els agents han de considerar la gravetat del delicte i el risc de perill per als altres.

Anar al contingut