Pristina

Un policia de la missió de la Unió Europa mor tirotejat a Kosovo

Fonts comunitàries indiquen que uns desconeguts han tirotejat el vehicle en què viatjava al nord del país, una zona de majoria sèrbia.

RedaccióActualitzat
Un policia de la missió de la Unió Europa ha mort tirotejat a Kosovo. Segons fonts comunitàries, uns desconeguts han disparat contra un vehicle de la missió europea a Kosovo (Eulex) que circulava per la carretera que uneix la dividida ciutat de Mitrovica i la localitat de Jarinje. A més d'aquest agent mort d'origen lituà, també han quedat ferits dos policies més.

L'atac ha passat al nord de l'exprovíncia sèrbia, l'única part de Kosovo poblada per una majoria de serbis i una àrea amb una forta tensió.

Fonts de l'hospital de Mitrovica han explicat que l'agent mort ha ingressat inconscient i amb ferides de bala cap a les 8 del matí i que els metges han provat de reanimar-lo durant una hora sense èxit.

Vehicles de l'Eulex i de la policia kosovar s'han desplegat al voltat de l'hospital i la policia ha bloquejat també la zona de l'atac.

L'incident ha passat setmanes abans de les eleccions municipals a Kosovo, el pròxim 3 de novembre, que se celebraran després del pacte que van tancar Sèrbia i Kosovo, que va estar auspiciat per la UE per normalitzar les relacions.

Kosovo, de població majoritàriament albanesa, va proclamar la seva independència de Sèrbia l'any 2008 de forma unilateral i mai no ha estat reconeguda per Sèrbia. Des de llavors, la missió europea a Kosovo acompanya el país en el seu camí cap a la integració a la Unió Europea en matèria d'estat de dret i lluitant, entre altres coses, contra la corrupció local.
Anar al contingut