El terratrèmol s'ha produït just davant la costa de Fukushima.
El terratrèmol s'ha produït just davant la costa de Fukushima.
Fukushima

Un petit tsunami impacta a la costa de Fukushima després d'un sisme de 7,1

Un terratrèmol de magnitud 7,1 a l'escala de Richter ha disparat totes les alarmes al Japó. L'epicentre ha estat a la zona de Fukushima i això ha fet aparèixer el fantasma del tsunami. Les autoritats han advertit que el sisme podia provocar un tsunami i per això han activat l'alerta a tota la costa de la regió on es troba la central nuclear de Fukushima. Finalment, un feble tsunami de 30 centímetres ha impactat a la costa i poc després s'ha desactivat l'alerta.

RedaccióActualitzat

Un terratrèmol de magnitud 7,1 a l'escala de Richter ha disparat totes les alarmes al Japó. L'epicentre ha estat a la zona de Fukushima i això ha fet aparèixer el fantasma del tsunami. Les autoritats han advertit que el sisme podia provocar un tsunami i per això han activat l'alerta a tota la costa de la regió on es troba la central nuclear de Fukushima. Els mitjans nipons han anunciat que un petit tsunami d'uns 30 centímetres ha tocat la costa. El temor que es formés un tsunami més potent s'ha esvaït poc després, quan l'agència meteorològica ha desactivat l'alerta per tsunami.

A la zona de Fukushima estan escarmentats. Allà hi ha la central que encara ara és el principal maldecap de la gran destrucció del tsunami de l'11 de març del 2011, que va acabar amb la vida de 20.000 persones. Les aigües van arrasar la zona i la seva força va colpejar amb tanta força la central nuclear que encara hi ha episodis de filtracions radioactives. Va ser un "tsunami nuclear".

En aquella ocasió no es va preveure la magnitud de la tragèdia i per això, després del terratrèmol que ha tingut lloc a les 2.12 hora local, ara qualsevol precaució era poca davant l'amenaça de tsunami.

S'ha emès una ordre d'evacuació de diverses zones del nord-est del país. A la prefectura de Fukushima l'ordre ha afectat la central i els seus treballadors han estat evacuats. Amb tot, no s'han registrat incidències en cap de les plantes nuclears pròximes al terratrèmol.

 

Anar al contingut