Sant Pol de Mar

Un pescador captura un tauró mort davant d'Arenys de Mar

L'exemplar capturat, un peix guilla, amb un pes de 230 quilos i una llargada de prop de quatre metres, no es pot comercialitzar perquè és una espècie protegida

RedaccióActualitzat

Troben un peix guilla davant de la costa d'Arenys de Mar, al Maresme. Ahir una embarcació de la confraria de pescadors Sant Elm va capturar el tauró mort. Segons la Conselleria d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, es tracta d'un exemplar de 3,90 metres de llargada i de 230 quilos de pes. No es pot comercialitzar perquè és una espècie protegida.

El peix guilla és un tauró que acostuma a trobar-se en profunditats superiors a 30 metres, però els últims anys ja han estat vistos i capturats a diferents punts de la costa catalana. Es tracta d'una espècie en perill d'extinció ja que se n'ha eliminat el 80% de la població mundial. Se'n valora sobretot la qualitat de la carn i les aletes. La pell s'utilitza també per a la confecció de cuirs. El cos d'Agents Rurals i la xarxa de rescat de fauna marina, un grup de treball de la conselleria, s'han fet càrrec del tauró.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut