Girona

Futbol per acostar joves gironins i menors no acompanyats acabats d'arribar

RedaccióActualitzat

Una cosa tan quotidiana com jugar un partit de futbol en un matí de diumenge pot tenir un fort contingut reivindicatiu. Al barri de Sant Daniel, a Girona, s'ha fet un torneig antiracista en què els participants són joves estrangers que han arribat sols a Catalunya.

L'han organitzat els col·lectius La Forja i Girona Acull. La trobada ha servit per establir vincles i per tornar a llançar un crit d'alerta sobre la situació d'aquests nois.

 

 

Ni el temps fred ni la pluja els ha fet enrere. Les ganes de jugar a futbol i viure com adolescents en una situació normal, encara que sigui per unes hores, els ha animat a pujar fins a una pista del barri de Sant Daniel, on s'hi han estat tot el dia. Una experiència molt positiva, com explica Karim Sabni, de Girona Acull:

"Hi ha un apartat emocional que normalment no contemplem d'aquests nanos: que estan sols, no tenen ningú, no tenen referents. Llavors, al trobar-se amb gent d'aquí, amb aquestes ganes d'acollir-los i de fer-los de mentors, nois i noies de la mateixa edat... Doncs ho han vist com una cosa molt positiva."

Molts són menors d'edat que han arribat sols a Catalunya aquest any i estan en centres d'acollida o en pisos tutelats lluitant pel seu futur.

"Em quedo aquí per estudiar i tenir un bon futur. Estudiar infermeria o una cosa semblant."

"Vull estudiar, vull anar a la universitat. És el meu objectiu a la vida."

 

 

Alguns, però, ja han fet els 18 anys, i viuen i dormen al carrer o en cases ocupades des de fa mesos.

"Estic en una casa, però no hi ha llum, ni aigua ni res. Com una casa de bojos."

"Quan surto del centre no tinc cap casa on dormir, dutxar-me o menjar."

 

 

El torneig antiracista ha servit per conèixer-se entre ells i poder establir vincles, com explica Carla Costa, de La Forja:

"El fet de saber ja qui som, de veure'ns les cares i que quan ens trobem pel carrer ens puguem saludar ja és un gran pas. La idea principal és fer xarxa. Tots som joves i, per tant, tots estem units."

Un primer pas impulsat per joves per ajudar altres joves. Asseguren que tindrà continuïtat.

ARXIVAT A:
MigracionsMenors
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut