Barcelona

Un paisatge mallorquí de Rusiñol multiplica per sis el preu inicial en una subhasta a Londres i es ven per 840 mil euros

Subhasta amb aire català a Londres. La casa Sotherby's va vendre algunes obres de mestres modernistes com Santiago Rusiñol, Nonell o Anglada Camarasa. El gran protagonista de la vetllada va ser un paisatge mallorquí de Rusiñol que va arribar a multiplicar per sis el preu inicial de la subhasta i que es va vendre a l'astronòmica xifra de 840.000 euros. Aquest és el preu més alt pagat mai per un quadre del pintor modernista.

Actualitzat
Santiago Rusiñol va pintar "Jardí de muntanya" a Mallorca el 1904. Per ell, l'illa era un refugi de tranquil·litat que transmetia als seus quadres. A Londres aquesta obra va superar totes les previsions en una subhasta de Sotheby's. Sortia per un preu estimat de 120.000 euros i després d'un llarg duel entre dos compradors es va vendre per 840.000, uns 140 milions de pessetes.

El pintor modernista va ser l'estrella de la subhasta d'art espanyol de finals del segle XIX i principis del XX que fa cada any aquesta casa londinenca. "L'àvia", també de Rusiñol, va doblar el preu fins vendre's per 103.000 euros. Els experts creuen que l'art català d'aquesta època cada cop té més bona sortida al mercat internacional.

A diferència de l'any passat, els quadres d'Isidre Nonell no van tenir comprador. Ningú va voler pagar el mig milió d'euros amb què sortien "Dona" o "Gitana". En la subhasta de Sotheby's, però, també es van vendre a bons preus pintures d'Anglada-Camarassa, Ramon Pichot o Josep Mongrell. Els compradors ja no són la desena de col·leccionistes espanyols habituals, sinó que, cada vegada més, també vénen de la resta d'Europa i d'Amèrica.

Algunes pintures catalanes d'aquesta època s'han venut molt per sobre de l'estimació inicial. Un fet que demostra, segons Sotheby's, l'interès creixent que estan adquirint els pintors catalans d'aquest període en el mercat internacional.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut