Sant Fruitós de Bages

Un pacte amb la fiscalia evita que es repeteixi el judici al gendre dels Tous i que entri a la presó

Es condemna Lluís Corominas a dos anys per un homicidi imprudent però no ingressarà en cap centre penitenciari

RedaccióActualitzat

Nou anys després que Lluis Corominas, gendre dels joiers Tous, matés un lladre a la finca familiar a Sant Fruitós de Bages, el cas es tanca definitivament. Un acord entre la Fiscalia i els advocats de Corominas ha evitat que es repeteixi el judici contra ell; tampoc anirà a la presó.

La fiscalia s'ha avingut a canviar la qualificació inicial d'homicidi dolós, és a dir amb intenció de matar, a homicidi imprudent. Les dues parts també han pactat que la suspensió de l'execució de la pena, se'l condemna a dos anys, de manera que Corominas no ingressarà a la presó.

Dijous de la setmana que ve caldrà ratificar aquest pacte en una vista davant del jutge, un pur tràmit, expliquen, les parts que no canviarà el sentit de l'entesa.

Aquesta conformitat ha estat possible després que l'acusació particular, que representa els familiars de la víctima, s'hagi retirat del procediment un cop ja ha cobrat la responsabilitat civil.

Un tribunal popular va absoldre el 2011 Corominas de l'homicidi entenent que havia disparat contra la víctima en defensa pròpia i víctima del pànic. Les acusacions van recórrer la sentència, al·legant que no estava ben raonada, i tant el Tribunal Superior de justícia de Catalunya com, el Suprem i finalment el Constitucional van determinar que calia repetir el judici.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut