Ramon Gómez denuncia que en obrir la porta va rebre el cop de porra a l'ull
Ramon Gómez assegura que en obrir la porta va rebre el cop de porra a l'ull
L'Hospitalet de Llobregat

Un okupa denuncia que un mosso li va fer perdre l'ull en un desallotjament

L'okupa assegura que l'agent el va ferir amb la porra, mentre que el mosso diu al jutge que s'ho va fer ell mateix amb un puntal de ferro

Actualitzat

Un jutge de l'Hospitalet investiga un mosso d'esquadra acusat d'haver fet perdre un ull a un okupa. La víctima assegura que ha perdut la visió d'un ull a causa d'un cop rebut d'una porra extensible.

L'agent, que aquest dilluns ha declarat davant la jutge, ha dit que l'home es va fer mal amb un puntal de ferro per evitar que la patrulla entrés al pis.

A finals de maig, i arran d'una trucada de la propietat en què els deien que els estaven ocupant la casa, dos mossos de paisà van entrar en un edifici del carrer Miquel Romeu de l'Hospitalet.

No portaven ordre judicial perquè, segons els Mossos, l'ocupació s'estava fent en aquells moments. Una versió que contradiu la dels okupes, que expliquen que feia setmanes que hi eren, i que els Mossos van irrompre a l'edifici de manera violenta. Ramon Gómez explica com li van ferir l'ull.

"Res, no van dir res. No em van deixar dir res. Va ser obrir la porta 4 centímetres i entrar la porra directament a l'ull."

I arran d'això va perdre la visió de l'ull. El van operar d'urgència a l'Hospital de Bellvitge, després de detenir-lo amb el seu company per usurpació de béns immobles i atemptat a l'autoritat, ja que, segons els agents, el noi va fer servir un puntal de ferro per atacar-los.

Ramon Gómez, malgrat haver estat operat dues vegades més, ha perdut el 100% de la visió de l'ull. L'informe mèdic considera compatible la perforació de l'ull amb el cop de porra.

 

 

L'home ha denunciat els mossos que van fer aquesta actuació, i defensa que no es va provocar ell mateix la ferida amb el puntal de ferro, com haurien dit els agents. El seu advocat, David Aranda, explica que un puntal de ferro no li va poder fer la ferida.

"És una perforació ocular, és impossible que sigui amb un puntal. Ha de ser amb un objecte punxegut que entri dintre del globus ocular, és una perforació.

El cas està, ara, en fase d'instrucció. Les acusacions del cas demanen a Interior que suspengui aquest agent de les seves funcions mentre se l'investiga.

 

 

Iríada, el col·lectiu d'advocats en defensa dels drets civils, també es personarà com a acusació popular, segons ha anunciat el seu director, Andrés García-Berrio:

"Portem temps dient que els agents dels Mossos no estan respectant la legalitat en molts casos a l'hora de desallotjar cases. Vam dir que algun dia passaria alguna cosa greu i ha passat. I per això ens personem en aquesta causa. Volem recordar que aquest mateix agent ja va estar denunciat per nosaltres per un altre desallotjament a l'Hospitalet de Llobregat."

Els Mossos, però, asseguren que ells no fan desallotjaments sense una ordre judicial, i que actuacions com aquesta només es fan quan enxampen els okupes en el moment d'entrar als pisos.

ARXIVAT A:
PolicialJudicial
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut