La Canonja

Un núvol que podria ser tòxic a la Canonja fa que Protecció Civil recomani no acostar-se a la zona

No hi ha danys personals, però algunes persones han experimentat molèsties

Actualitzat

Una filtració de vapors a l'empresa química Nitricomax, a la Canonja, ha originat un núvol ataronjat que ha fet que Protecció Civil recomanés no acostar-se a la zona. L'empresa, dedicada a la fabricació d'àcid nítric, ha tingut una parada sobtada de la planta, a quarts de cinc de la tarda d'avui, dilluns.

El núvol, que presentava un risc de toxicitat, s'ha començat a dispersar al cap d'una hora, sense haver causat afectacions personals. De manera preventiva, s'ha activat l'alerta del pla d'emergències químiques (Plaseqcat). Després que la planta s'ha parat de manera sobtada, s'han començat a filtrar vapors nitrosos, d'òxid de nitrogen, però les cortines d'aigua activades per la mateixa empresa han permès començar a dispersar el núvol, que de mica en mica ha anat perdent forma.

La planta, en la qual hi ha hagut una fuita de vapors nitrosos que han abatut amb cortina d'aigua, està aturada i despressuritzada. Precisament, l'aturada de la planta ha generat un núvol interior que ha sortit fora de la fàbrica.

Molèsties respiratòries, sense atenció mèdica

Protecció Civil recomana als veïns que, de forma preventiva, no s'acostin a la zona del núvol fins que s'hagi dissipat completament, per evitar molèsties respiratòries o irritacions oculars.

Al telèfon d'emergències 112 s'han rebut 38 trucades alertant sobre la presència del núvol. No hi ha danys personals, però sí que algunes persones han experimentat molèsties respiratòries, que no han requerit atenció mèdica.

Els Bombers de la Generalitat s'han desplaçat a la zona amb un furgó químic i estan fent el seguiment del núvol.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut