Barcelona

Un nou tractament permet augmentar un 30% la supervivència dels malalts amb càncer de pàncrees

Un estudi en què ha participat la Vall d'Hebron de Barcelona ha aconseguit avanços importants en la lluita contra el càncer de pàncrees, un dels més agressius. Un nou tractament aconsegueix augmentar la supervivència d'un 30% dels pacients amb aquest tipus de càncer.

RedaccióActualitzat

Per primer cop en 20 anys, un nou tractament contribueix a augmentar la supervivència dels malalts de càncer de pàncrees, un dels més agressius i que provoca més mortalitat. A l'estudi, que s'ha fet amb un miler de pacients de tot el món, hi ha participat la Vall d'Hebron de Barcelona.

És l'avanç més important de les últimes dècades pel que fa al càncer de pàncrees, una malaltia que causa la mort del 95% dels pacients. Les dades positives del nou tractament les ha explicat el doctor Manuel Hidalgo, un dels encarregats de l'estudi: "S'ha demostrat que la mortalitat es redueix en un 30% en els pacients tractats amb aquest medicament. Si mirem un paràmetre que acostumem a mirar en el càncer de pàncrees, que és la supervivència a un any, aquest apartat augmenta del 22% al 35%, que és un increment també bastant notable".

El càncer de pàncrees és la quarta causa de mort associada al càncer a Europa. A l'estat espanyol es diagnostiquen 5.000 casos cada any i només 100 pacients el superen.

 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut