Equips de rescat internacionals busquen supervivents en un edifici de la capital de Mèxic (Reuters)

Un nou terratrèmol sacseja el sud de Mèxic i dificulta les tasques de rescat

El balanç del terratrèmol de dimarts és d'almenys 305 víctimes mortals

Juli RodésActualitzat

Un nou terratrèmol ha sacsejat Mèxic. Ha estat al sud del país, a l'estat d'Oaxaca, lluny de la capital, on no ha causat danys, però sí que ha revifat la por i ha dificultat les tasques de rescat. Ha tingut una magnitud de 6,1 graus a l'escala de Richter.

L'epicentre del sisme, relativament superficial, està situat a prop de Juchitán, una regió tropical d'Oaxaca, un estat que ja va quedar afectat pel terratrèmol del 7 de setembre, el més potent en cent anys, que va causar 98 morts.

 

A Mèxic DF s'han notat tremolors lleus, que han obligat a aturar, per prudència, algunes tasques de rescat de supervivents del terratrèmol de dimarts.

Els equips d'emergència continuen treballant, quatre dies després, per mirar de trobar més persones amb vida sota la runa, malgrat que les esperances s'esvaeixen amb el pas del temps.

 

Fins ara s'han rescatat 60 persones, però en les últimes vint-i-quatre hores només s'han pogut rescatar cossos. L'últim balanç parla d'almenys 305 víctimes mortals.

Alhora, han augmentat les crítiques contra el govern, al qual molts ciutadans acusen d'haver reaccionat tard i malament en l'organització de les operacions de rescat i en la distribució d'aliments entre els damnificats.

Anar al contingut